De cum intri în Cimitirul Central, imediat se vede monumentul regretatului poet Grigore Vieru. Soţia scriitorului spune că mormântul său este mereu acoperit de flori nu doar de Paştele Blajinilor. O încearcă un sentiment de tristeţe, iar lacrimile îi curg pe obraz de câte ori îşi aminteşte de poet.

Preotul Ioan Ciuntu spune că în fiecare an vine la mormântul lui Grigorie Vieru întrucât asta a fost dorinţa poetului.

Apropiaţii regretatului interpret Nicolae Sulac, care de treisprezece ani îşi doarme somnul de veci în Cimitirul Central din capitală, spun că îi simt şi acum foarte mult lipsa artistului.

La mormântul celebrei soprane Maria Bieşu, care a dus faima Moldovei în lumea întreagă, ardeau lumânări întru veşnică pomenire. Sora artistei şi-a amintit de momentele vesele din copilărie petrecute împreună.

De 23 de ani, de când a trecut în eternitate regretatul cuplu Doina şi Ion Aldea - Teodorovici, familia se reuneşte la mormântul artiştilor.

Soţia regretatului actor Mihai Volontir, a venit de la Bălţi pentru a-i cinsti memoria, dar şi pentru a ne spune ultimul mesaj al artistului, care a decedat anul trecut.

Şi mormântul poetului basarabean şi preotului militar Alexe Mateevici era acoperit astăzi cu flori. În acest an, la 24 august, se vor împlini 99 de ani de când a trecut în eternitate. Alexe Mateevici s-a stins din viaţă la doar 29 de ani, dar ne-a lăsat capodopera “Limba noastră”, considerată a fi cea mai frumoasa definiţie poetică dată limbii române şi care a devenit imnul de stat al Republicii Moldova, pe muzica marelui compozitor Alexandru Cristea, mormântul căruia se află tot în Cimitirul Central, nu departe de cel al poetului Alexe Mateevici.