20:35:46 25.04.2024
Stiri

Povești de dragoste // Sub clar de lună

Reportaj 08.05.2016 17:30 Vizualizări3724 Autor: Ziarul National


Povești de dragoste // Sub clar de lună poza simbol

Erau anii ’80. Nica, studentă la Școala pedagogică din or. Orhei, își petrecea practica la o tabără pionierească pe malul Nistrului. În ultima seară, căldura insuportabilă a mânat-o spre Nistru să se răcorească un pic. Nu știa fata cum îi va schimba destinul această plimbare!

Apropiindu-se de mal, Nica s-a împiedicat de ceva și a căzut... dar nu jos, ci în brațele unui tânăr tolănit să se odihnească privind luciul sclipitor al apei.

Câteva frânturi de secundă au fost de ajuns pentru tineri ca să se îndrăgostească. Credeți în dragoste la prima vedere? Asta s-a întâmplat în acea noapte pe malul Nistrului. Două făpturi au devenit un trup...

Andrei absolvise câteva săptămâni în urmă Institutul de Medicină și urma a doua zi să plece ca medic în Afganistan. Nu și-au făcut promisiuni, nu și-au jurat dragoste pe vecie. Au petrecut o noapte de neuitat – doar atât. Însă Nica a trebuit să plătească scump consecințele ei.

Peste o lună își dă seama că este însărcinată. Frica și rușinea i-au dat năvală. Ce să facă? Era cel mai mare copil din familie. Cum să-și facă de râs părinții, surorile? Va deveni stigmatizata satului!

Printr-o șmecherie a vurt să amăgească destinul. A dat curs apropourilor lui Gelu, băiat din sat, care de mult timp îi aținea calea.

Au făcut nunta în noiembrie. Întorcându-se din sat spre Orhei, unde Nica își continua studiile, s-a simțit rău. Ambulanța a dus-o la maternitate și chiar în aceeași zi a născut-o pe mica Maia. Era 1 mai. Gelu și-a dat seama imediat că copilul nu este al lui și au început certurile. O umilea într-un hal fără de hal, însă femeia pe toate le răbda.

Lucra în sat învățătoare la clasele primare și își continua studiile la secția fără frecvență la Institutul Pedagogic din Bălți. Gândul că într-o zi îl va revedea pe Andrei îi dădea puteri să trăiască, să îndure toate câte-i aducea soarta. O lovitură grea s-a abătut peste familia lor.

Peste patru ani, Gelu se îmbolnăvește grav și moare. Umilințele au luat sfârșit, însă s-au întețit greutățile. A muncit pe rupte să-și crească copilul și să-i poată oferi tot ce au copiii cu ambii părinți.

Maia creștea un copil cuminte și studios. A devenit studentă la Institutul de Medicină. Își dorea să devină medic.

Fata a observat chiar din primele zile de cursuri la unul din profesori o privire mai mult decât iscoditoare, foarte ciudată. Într-una din zile, acesta a luat-o la întrebări. Tânăra era foarte mirată. Pe măsură ce Maia îi răspundea, acesta se lumina la față. Copila semăna leit cu maică-sa, doar că era puțin mai blondă.

În aceeași zi, Andrei a plecat la Nica. A fost o întâlnire caldă, cu multe lacrimi și povestiri.

Andrei a fost rănit în Afganistan și a fost mult timp între viață și moarte, a fost operat de șase ori și numai amintirea întâlnirii sub clar de lună îi dădea puteri și optimism să reziste. Visa mereu la fata care i-a furat inima...

***

Peste o lună, Andrei și Nica s-au căsătorit. Astfel, într-al nouălea ceas, femeia a aflat ce înseamnă fericirea și umărul celui ce vrea să împartă cu tine și cele bune, și cele rele ( Angela Ursu, s. Braniște, r-nul Râșcani)

P. S. Și povestea ta poate fi aici. Dacă vrei să împărtășeșeti istoria ta de dragoste pe care ai trăit-o sau pe care o trăiești, dacă vrei să-ți deschizi sufletul și să dai frâu liber sentimentelor, o poți face expediind o scrisoare la redacția noastră la adresa: mun. Chișinău, str. A. Pușkin 22, Casa Presei, bir. 408 sau un mesaj lainfo@ziarulnational.md. Cele mai interesante povești vor fi premiate.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md