Oficial american: Admirăm lupta împotriva corupției în România; DNA – un model pentru țările din regiune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Adjunctul secretarului de stat american, Antony Blinken, a declarat duminică, la o întâlnire cu presa, că Statele Unite ale Americii admiră lupta dusă de România împotriva corupției, Direcția Națională Anticorupție (DNA) fiind „un fel de model” pentru statele din regiune ce au probleme asemănătoare.

„Dorința puternică din partea românilor de a scăpa de corupție, de a avea un guvern deschis și transparent este vizibilă, iar liderii politici trebuie să reacționeze la acest lucru dacă vor să aibă succes. Acestea sunt însă decizii pe care românii trebuie să le ia. (…) Admirăm lupta împotriva corupției din România, în special DNA a avut mult succes. Devine un fel de model pentru țările din regiune care au probleme similare”, a afirmat Blinken, citat de Agerpres.

Adjunctul secretarului de stat american a adăugat că acțiunea globală anticorupție are nevoie de timp.

„Investigările, condamnările au avut impact semnificativ. Dar aceasta este doar o parte din răspuns. E nevoie de timp pentru a schimba administrația, pentru a face guvernul mai deschis, mai transparent. Acesta este modul sistemic de prevenție a corupției, nu doar prin acțiuni punctuale”, a arătat Blinken.

Adjunctul secretarului de stat american se află într-un turneu european, în contextul pregătirilor în curs pentru Summitul NATO de la Varșovia, din luna iulie.

Oficialul american s-a întâlnit în România cu premierul Dacian Cioloș și cu membri ai Guvernului, dar și cu președintele Klaus Iohannis.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...