De Paștele Blajinilor, socialiștii au pus coroane funerare pe tancurile americane

Deputaţii şi consilieri municipali socialiști, au organizat o acţiune de protest împotriva tehnicii militare NATO instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi a prezenţei militarilor americani în Republica Moldova.

Participanţii la acţiune au adus cu ei coroane funerare în memoria celor ucişi în rezultatul operaţiunilor militare desfăşurate de NATO în Siria, Libia, Iugoslavia şi alte ţări. Coroanele au fost depuse pe tehnica expusă în PMAN.

“Constituţia Republicii Moldova a fost umilită din nou. Legea supremă a ţării stipulează clar că Republica Moldova este un stat paşnic şi neutru. Noi nu aderăm la blocuri militare şi nu dorim război Astăzi, am adus aici coroane funerare în semnul memoriei pe care o păstrăm pentru Libia, Siria, Iugoslavia şi alte ţări. Noi nu avem ambiţii militare. Noi dorim să trăim în pace”, a declarat deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea.

Participanţii la acţiune au scandat: „Moldova fără NATO!”, “NATO, go home!”, “Moldova – stat independent”, “NATO nu ne trebuie!”.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.