17:47:56 29.03.2024
Stiri

Tehnică militară americană, în centrul Chișinăului - eveniment-lipsă din comunicatul Guvernului

Politică 08.05.2016 10:45 Vizualizări3486 Autor: Ziarul National
Tehnică militară americană, în centrul Chișinăului - eveniment-lipsă din comunicatul Guvernului Facebook // Sorin Bucătaru


Tehnica militară americană, ajunsă în R. Moldova pentru a participa la exercițiul militar comun „Dragon Pioneer”, a fost adusă astăzi, dimineața devreme, în Piața Marii Adunări Naționale.

Ambasada Statelor Unite ale Americii și Ministerul Apărării invită cetățenii să vină să viziteze expoziția și să guste din tradiționalul terci ostășesc care va fi preparat chiar în centrul capitalei.

Evenimentul a început la ora 10.00, se va încheia la 14.00 și are drept scop comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. În Piața Marii Adunări Naționale sunt prezenți militarii Regimentului 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii, care participă la exercițiul comun „Dragon Pioneer” desfășurat în Republica Moldova, și militari din cadrul Armatei Naționale.


Foto: U.S. Ambassy Moldova

Menționăm că, recent, ministrul Apărării, Anatol Șalaru, l-a informat pe șeful statului Nicolae Timofti despre intenția de a organiza această expoziție, iar președintele a găsit ideea neinspirată, fiindcă ar aprinde unele spirite din societate. Ulterior, Timofti a revenit cu o declarație în care susținea că „prezența militarilor americani în Piața Marii Adunări Naționale în ziua de 9 mai constituie o reconfirmare simbolică a victoriei comune obținute de puterile Aliaților împotriva nazismului, SUA contribuind masiv la obținerea victoriei de către statele din coaliția antihitleristă”.



Remarcăm, de asemenea, faptul că în comunicatul de presă al Guvernului Filip care anunța programul acțiunilor dedicate comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, lipsește expoziția cu tehnică militară americană din centrul capitalei.

Anterior, socialistul Igor Dodon a amenințat că va împroșca tancurile americane cu ouă „dacă îndrăznesc să intre în Chișinău”.


Foto: Facebook / Sorin Bucătaru

Astăzi dimineață, în Piața Marii Adunări Naționale și-au făcut apariția socialistul Vasile Bolea și Ilian Cașu de la partidul lui Renato Usatîi, care au plecat rapid, după un schimb de replici cu militarii americani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md