17:02:56 16.04.2024
Stiri

Maia Sandu este ÎNGRIJORATĂ: „S-ar putea întâmpla să nu ajungă un CANDIDAT POTRIVIT în turul doi”

Politică 07.05.2016 18:28 Vizualizări2883 Autor: Ziarul National
Maia Sandu este ÎNGRIJORATĂ: „S-ar putea întâmpla să nu ajungă un CANDIDAT POTRIVIT în turul doi”


Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, este îngrijorată de faptul că partidele de dreapta nu sunt solidare, iar în așa fel se poate întâmpla ca la alegerile prezidențiale din toamna aceasta să nu ajungă în turul doi candidatul opoziției antisistem.

Aceasta a recunoscut că a purtat discuții cu liderii unor partide de dreapta despre un candidat comun la alegerile prezidențiale, dar deocamdată nu s-a ajuns la un numitor comun. „Fărâmițarea pe dreapta este periculoasă pentru țară. Se poate întâmpla să nu ajungă un candidat potrivit în turul doi. Discuțiile pe care le-am avut până acum au fost generale. Am discutat cu Andrei Năstase, liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”. Mai sunt și alți potențiali participanți, dar va fi destul de dificil să elaboram mecanismele pentru ca să identificăm candidatul cel mai potrivit și mai puțin vulnerabil. E devreme să discutam de acest lucru, lucrurile se vor schimba”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În profunzime”.

Fosta ministră a Educației este convinsă că actuala clasă politică este compromisă, iar PAS vine să aducă o schimbare pentru oameni. „Problema este că decepția este foarte mare față de guvernare. Până apar noi lideri noi, ne bucuram de mai multă simpatie. Sper că această încredere vine și din mesajele care le transmitem oamenilor. Noi am construit bazele partidului în 20 de raioane. Avem 7 000 de membri de partid în acest moment. În fiecare organizație locală am permis fiecărui membru să candideze la orice funcție. Au fost puține persoane respinse, doar câteva persoane pe care comisia de etică nu le-a admis. Pe data de 15 mai va avea loc Congresul PAS, iar ulterior vom depune actele la ministerul Justiției. Credem că verificarea va fi foarte riguroasă, dar o să fim înregistrați”, a precizat sursa citată.

În alt context, Maia Sandu s-a referit și la „turneul” lui Vlad Plahotniuc în SUA, acolo unde ar fi avut mai multe întâlniri. „Omul a vrut să zboare peste Ocean și să-și facă niște poze acolo. Până la urmă, nu am înțeles ce-a fost acolo. Ministerul de Externe a declarat că nu a fost o vizită oficială. Oricum a fost nostim”, l-a luat peste picior Sandu pe Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md