17:33:43 25.04.2024
Stiri

Luna OFERTELOR la teatru. Iată ce REDUCERI poți avea

Social 07.05.2016 14:02 Vizualizări1050 Autor: Victoria Bortă
Luna OFERTELOR la teatru. Iată ce REDUCERI poți avea facebook.com


Reduceri // Oferte atractive pentru opt spectacole, puse în scenă la Teatrul „Eugene Ionesco” în luna mai

La Teatrul „Eugene Ionesco” din Chișinău luna mai este luna ofertelor. Iubitorii de teatru vor primi pe parcursul întregii luni reducere de 50% la achiziționarea celui de-al doilea bilet, iar dacă vor cumpăra patru bilete, pe al cincilea îl vor primi gratis.

În această lună, teatrul propune opt spectacole de excepție, printre care comedii și drame inedite, semnate de regizori cunoscuți din Republica Moldova și România. Toate spectacolele se joacă la ora 18.30.

12 mai // „Ultima noapte la Madrid”

Monospectacolul ,,Ultima noapte la Madrid” este o piesă senzațională de Brian McAvera, în regia lui Vitalie Drucec. Pe parcursul a 90 de minute, spectatorii pot urmări viaţa interioară a ultimei soţii a lui Pablo Picasso, un spectacol viu şi plin de un amalgam de emoţii, de la tristeţe la bucurie.

„Spectacolul este un ansamblu de culori, lumini, mişcare scenică, dar şi de expresie sufletească. Este un poem al dragostei trăite la o înaltă tensiune emoţională”, precizează criticul de teatru, Larisa Ungureanu.

13 mai // „Chirița în provincie”

Considerat cel mai longeviv, acesta de fiecare dată umple sala de la „Eugene Ionesco”. Regizorul Petru Vutcărău a știut încă acum 20 de ani, când a fost jucat în premieră la TEI, să abordeze realitățile social-politice ale vremii, pentru a-l face mereu actual. Rolul Chiriței este jucat de actorul Valeriu Pahomi.

„Chirița în provincie” are mare succes și peste două decenii. Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, coana Chirița amuză publicul și aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor chiar și atunci când plânge.

14 mai // „Ubu rege”

Comedia de Alfred Jarry a fost o adevărată provocare pentru regizorul Slava Sambriș și cei 25 de actori antrenați în spectacol. „Acest text fabulos, cu un limbaj aparte, a fost pentru mine o mare îndrăzneală, dar și a presupus foarte mult lucru din cauza numărului mare de actori antrenați în scenă”, menționează regizorul.

Domnul Ubu este un personaj vulgar și crud, care poate fi văzut cum zâmbeşte din spatele ecranelor, din fotolii confortabile şi din tribune. Masca acestui Ubu se potriveşte pe chipurile multor lideri politici, șefi și oameni de afaceri autohtoni.

15 mai // „Iubirea la proști”

Comedia franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin lanț, este regizată de M. Chris Nedeea din România, după un text de Francis Veber – actor, dramaturg, regizor și scenarist francez contemporan în vogă. „Le diner de cons” („Dineu cu proști”) - titlul original al piesei - a înregistrat în Franța un mare succes, atât pe scenă, cât și în transpunerea cinematografică din 1998, obținând trei premii „Cesar”.

18 mai // „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”

Piesa „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” de Matei Vișniec în regia lui Slava Sambriș este un spectacol realizat în cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, cu studenții cursului Actorie de Teatru și Cinema, al conducătorului artistic Emil Gaju.

Spectacolul este o comedie amară despre delirul societăţii totalitare şi despre experimentul eşuat al ,,celei mai bune lumi posibile” - comunismul, reflectată în metafora unui spital de boli mintale unde nebunii sunt liberi, iar oamenii normali înnebunesc.

19 mai // „Arta conviețuirii”

Spectacol „Arta conviețuirii” este montat de Petru Vutcărău, după piesa ,,Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza. Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lăsat fără dinţii din faţă pe Bruno Vallon.

Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, se respectă normele sociale, dar totul degenerează într-o confruntare puternică, din care ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. ,,Arta convieţuirii” este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană şi să lăsaţi toate problemele la o parte.

20 mai // „Oscar și tanti Roz”

Drama „Oscar și tanti roz” de Eric-Emmanuel Schmitt îl pune în prim-plan pe Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie, care își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri, iar războiul lui împotriva tuturor izbucneşte inocent, pătimaş şi deznădăjduit.

Singura care-i intră în voie este tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ceea ce se întâmplă mai departe însă poate fi văzut în spectacol.

22 mai // „Cântăreața cheală”

După ce ,,Cântăreața cheală” a deschis stagiunea aniversară a Teatrului „Eugene Ionesco”, fiind ca un omagiu în memoria dramaturgului și publicistului al cărui nume îl poartă teatrul, acest remix al lui Slava Sambriș continuă să impresioneze atât publicul fidel al teatrului, cât și pe acele persoane care doresc să găsească un loc ideal pentru întâlniri, dar și să analizeze problemele societății moderne prin prisma umorului și a satirizării moravurilor.

Regizorul Slava Sambriș a adus o notă satirică acestei piese prin ironizarea relațiilor dintre cupluri, adesea superficiale, pornind de la ideea lui Ionesco: „Cu toții suntem absurzi, însă nimeni nu recunoaște”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md