Finala din acest an a Eurovision va fi difuzată în direct în Statele Unite pentru prima dată în istoria concursului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marea finală a Eurovision Song Contest 2016 va fi difuzată în direct în Statele Unite pentru prima dată în istoria concursului.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), cu sediul la Geneva, a anunțat, pe site-ul său, la începutul lunii mai, că a ajuns la un acord cu rețeaua de cablu Logo, deținută de compania Viacom International Media Networks, pentru difuzarea evenimentului în direct în Statele Unite, la 14 mai.

Finala Eurovision va fi, de asemenea, difuzată în SUA pe site-ul rețelei de cablu, LogoTV.com, și pe aplicațiile mobile ale acesteia.

Lansată în 2012, Logo este disponibilă în aproape 50 de milioane de case, având ca public țintă lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali (LGBT). Site-ul său descrie Eurovision ca fiind cel mai mare, cel mai îndrăzneț, cel mai exagerat concurs de muzică de pe pământ”, relatează BBC.

„Eurovision Song Contest este acum un fenomen cu adevărat global și suntem extrem de fericiți că telespectatorii din Statele Uunite se alătură celor din Europa, Australia și Asia pentru a urmări marea finală a celui mai longeviv concurs muzical anual de televiziune din lume, pe 14 mai”, a declarat Jon Ola Sand, producător norvegian de televiziune care a fost desemnat de EBU supervizor executiv al Eurovision.

Cea de-a 61-a ediție a Eurovision va avea loc la Stockholm, în perioada 10 — 14 mai. Capitala suedeză a mai găzduit competiția muzicală în 1975 și 2000. Anul acesta se vor afla în competiție 42 de țări — cel mai mare număr de concurenți din 2011, scrie BBC.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union, EBU) a fost formată la 12 februarie 1950 de 23 de organizații de radiodifuziune și televiziune din Europa și din bazinul mediteraneean la o conferință în Devon, Marea Britanie. În 1955, EBU a venit cu ideea unui concurs muzical internațional prin care țările, reprezentate de către posturile lor publice, să participe la un spectacol de televiziune care să fie transmis simultan în toate țările reprezentate.

Ideea, care a prins contur în timpul unei întâlniri la Monaco, în 1955, a aparținut lui Marcel Bezençon, directorul televiziunii publice elvețiene. El s-a bazat pe modelul festivalului italian Sanremo, care a avut loc pentru prima dată în 1951 și care a fost văzut ca un experiment tehnologic de televiziune live: în acele zile, a aduce împreună multe țări într-o largă rețea internațională era un proiect foarte ambițios. Televiziune prin satelit nu exista încă în acel moment, iar rețeaua Eurovision a cuprins o rețea de relee de transmisie terestre. Așa s-a născut „Le Grand-Prix Eurovision de la Chanson Européenne”, logo-ul primul concurs Eurovision, ce a avut loc la 24 mai 1956, la Lugano, în Elveția. De atunci, concursul a fost transmis fără întrerupere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...