„În Moldova au mai apărut câţiva deţinuţi politici. Aceşti oameni au fost arestaţi în primul rând pentru a ne speria pe noi toţi. Astfel încât nimeni, în viitorul apropiat, să nu mai îndrăznească să protesteze împotriva lui Plahotniuc şi a regimului său. În continuare, protestele vor fi reglementate la Nobil şi vor fi permise doar cele care vizează politica externă. Plahotniuc va permite ca unioniştii şi stataliştii să se bată între ei şi să strige „Nu avem nevoie de NATO”. Întrebările legate de miliard, aeroport, coprupţie, justiţie şi alte „mărunţişuri” vor fi considerate dezordine în masă”, afirmă Slusari.

Totodată, acesta îndeamnă oamenii să nu tacă, menţionând că acum e foarte important ca societatea să se unească.

„Dacă vom tăcea acum, când încă se mai poate de vorbit, atunci până la sfârşitul anului vom fi nevoiţi să tăcem, chiar dacă vom vrea să spunem ceva. Până la sfârşitul anului aici va rămâne pământ ars. Toţi primarii şi preşedinţii de raioane vor avea bilete de la un singur partid. Toată presa va povesti că dacă a plouat pe timp de secetă asta e pentru că aşa a votat majoritatea parlamentară. Şi dacă a fătat vaca, e meritul lui Plahotniuc. Noi vrem o asemenea ţară? Cu siguranţă o vom avea spre sfârşitul anului, dacă nu va exista solidaritate în întreaga societate”, a punctat Alexandru Slusari.

Amintim că, acum două zile, la casele a patru participanţi la protestul din 24 aprilie, originari din Chişinău şi Orhei, poliţiştii au descins cu noaptea-n cap, înarmaţi la greu, au percheziţionat domiciliile acestora şi i-au reţinut pentru 72 de ore. Potrivit oamenilor legii, manifestanţii sunt suspectaţi că ar fi fost implicaţi în dezordini în masă şi riscă până la opt ani de puşcărie. Ieri, într-o şedinţă care a durat opt ore, Judecătoria Centru a decis că cei patru protestatari să fie plasaţi în arest pentru 30 de zile.