Renato Usatîi recunoaşte: Plahotniuc ştie a construi lucruri frumoase

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi recunoaşte că oponentul său politic, prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc ştie a construi lucruri frumoase şi calitative şi îi recomandă acestuia să se ocupe mai bine de business, decât să se implice în actul justiţiei.

Invitat la postul de televiziune RTR-Moldova, Renato Usatîi a fost întrebat dacă ştie că prietenul său, cântăreţul rus Stas Mihailov, care va susţine un concert la Chişinău, se va stabili în hotelul Nobil, despre care s-a afirmat că ar aparţine lui Vlad Plahotniuc.

„De ce vă miraţi? Chiar atunci când i-am invitat la Chişinău pe Sofia Rotaru şi Grigori Leps, ei tot s-au stabilit la Nobil. Mulţi din prietenii mei s-au stabili în acest hotel. Pentru că Plahotniuc a construit cel mai bun hotel”, a declarat Renato Usatăi.

Politicianul a precizat că el acolo nu stă, deşi pe parcursul a cinci ani cât a fost stabilit la Moscova, când venea la Chişinău se stabilea în acest hotel.

„Plahotniuc ştie a construi lucruri frumoase. În ceea ce priveşte cluburi, hoteluri sau oficii, el le ştie a desena, proiecta şi a le construi frumos. Mai bine s-ar ocupa numai de aceasta. Mai bine ar desena 10 Nobil-uri, decât să-l pună pe Poalelungi la CSJ şi Pleşca la Curtea de Apel”, a menţionat Renato Usatîi.

Tot acolo, Renato Usatîi a spus că în decursul ultimului an a vorbit de cinci ori de omul de afaceri Vlad Plahotniuc.

„Odată, el m-a sunat şi mi-a spus că nu ar fi de acord cu ceva în legătură cu protestele, altădată a zis ca nu este corect să mergem cu protestele la casa lui, serviciile speciale l-au informat că noi vrem să mergem la el acasă, iar el s-a arătat îngrijorat întrucât are un tată bolnav acasă”, a precizat primarul municipiului Bălți.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.