Ofiţerii Serviciului-Omoruri din România vor investiga condiţiile în care a murit fotbalistul. Chiar de astăzi vor începe audierile. Există controverse în privinţa ultimelor momente din viaţa fotbalistului şi a modului în care s-a intervenit.

Vor fi audiaţi medicul de pe ambulanţa privată, medicul, o femeie despre care suporterii au spus că mânca seminţe şi fuma în tribune, şoferul ambulanţei, staff-ul medical al echipei şi alţi reprezentanţii ai clubului.

Poliţiştii vor stabili de ce ambulanţa a intrat doar după aproape trei minute pe teren pentru a începe manevrele de resuscitare. Mai mult, ambulanţa nu ar fi fost dotată cu defibrilator.

Medicii au încercat vreme de o oră şi jumătate să-l resusciteze pe Patrick Ekeng, dar n-au mai putut face nimic pentru tânărul de 26 de ani.

Vă reamintim că, vineri seara, la meciul Dinamo-Viitor, unul din jucătorii alb-roşilor, camerunezul Patrick Ekeng, s-a prăbuşit pe gazon şi a murit. 

* in rem - "cu privire la faptă". Este o expresie latină utilizată pentru a indica împrejurarea că o anumită dispoziţie legală se aplică în considerarea faptei comise, influenţând răspunderea penală a tuturor celor care au participat într-o calitate sau alta la comiterea ei. (sursa: dicţionar juridic).

Era minutul 70 al partidei dintre Dinamo şi Viitorul. Mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng, intrat pe gazon de doar câteva minute, se prăbuşeşte inexplicabil la mijlocul terenului. Fotbaliştii şi echipa medicală a lui Dinamo îşi dau seama că e vorba de ceva grav şi se reped să-i acorde primul ajutor. Durează însă aproape trei minute până când jucătorul e urcat în ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Iar asta nu e tot.

"A fost adus cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare, din câte ştim. În stop cardio-respirator la Camera de Gardă. S-au iniţiat manevre de resuscitare care au durat o oră şi 30 de minute. Au rămas fără rezultat", a spus Cristian Pandrea, medic Spitalul de Urgenţă Floreasca

Doctorul care ar fi trebuit să fie în ambulanţă s-ar fi aflat în tribune. De altfel, medicul echipei Dinamo spune că el a fost cel care a încercat să-l resusciteze pe fotbalist.

"Da, primul lucru se face masaj. Se eliberează căile respiratorii. Se face masaj cardiac. (S-a făcut pe teren?) Da, de mine. (Aproape 3 minute să ajungă ambulanţa nu e prea mult?) Probabil", a spus Liviu Bătineanu, medic Dinamo.

Medicul mai spune că nu ştie ca Patrick Ekeng să fi avut probleme de sănătate

"Niciun sportiv nu-şi poate exercita activitatea dacă nu are aviz. La Institutul de Medicină Sportivă se face examen complex", a adăugat Liviu Bătineanu, medic Dinamo.