Calificată în play-off după trei victorii contra Mozambiqului, Macedoniei şi Namibiei, fetele pregătite de Marina Tauber, au clacat în play-off.

Alexandra Perper a fost trimisă în teren în primul joc cu europenele, după ce Anastasia Vdovenco a devenit indisponibilă. Perper a fost învinsă de adversara sa  Akvile Parazinskaite, scor 7-5, 6-2.

Daniela Ciobanu a readus speranţa în tabăra Moldovei, învingând-o pe Lina Stanciute, 6-1, 6-4.

Întâlnirea perechilor de la dublu a fost adjudecată de Lituania cu un dublu 6-4. Pentru Moldova au jucat Iulia Helbet şi Alexandra Perper, iar pentru adversare Akvile Parazinskaite şi Lina Stanciute.

După acest rezultat, naţionala noastră rămâne şi pentru sezonul 2016 în zona a III-a.

În acelaşi turneu a jucat şi Danemarca, care a avut-o în lot pe Caroline Wozniacki. Danezele au promovat împreună cu Lituania.

Vor reveni în grupa a III-a naţionalele din Luxemburg şi Irlanda.

_____

Selecţionata noastră a revenit în cursa pentru promovare după victoria clară a Danielei Ciobanu în faţa Linei Stanciute, în minim de seturi, scor 6-1, 6-4, astfel tricolorele îşi joacă soarta în meciul de dublu.
______

Daniela Ciobanu o întâlneşte pe Lina Stanciute pentru a ne menţine în lupta pentru promovare:
 

LTU Lina STANCIUTE   0 1 4   0
MDA Daniela CIOBANU   2 6 6   0
______

Alexandra Perper a pierdut meciul cu Akvile Parazinskaite, scor 5-7, 2-6, iar promovarea se joacă în meciul Danielei Ciobanu contra Linei Stanciute.