Rute speciale de Paștele Blajinilor: cum se circulă în Chișinău duminică și luni

Primăria Chișinău și Poliția capitalei au anunțat un șir de măsuri pentru a ameliora traficul din oraș în perioada 19-20 aprilie, când este sărbătorit Paștele Blajinilor. Pentru a facilita deplasarea chișinăuienilor către cimitirele din capitală, vor fi organizate următoarele rute speciale temporare:

-ruta suplimentară de autobuz „C” (str. Vasile Alecsandri – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”). Pe ruta de autobuz nr. „C” vor circula câte 10 autobuze pe schimb.

-ruta suplimentară de autobuz „D” (bd. Renaşterii Naţionale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”). Pe ruta de autobuz „D” vor circula câte 30 de autobuze pe schimb.

-ruta de autobuz nr. 27 (bd. Renaşterii Naţionale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”). Pe această rută vor circula câte 10 unităţi de transport pe schimb.

Pasagerii vor putea circula gratuit pe rutele de autobuz „C”, „D” şi  27.

În acelaşi timp,  numărul de troleibuze circulante pe rutele nr. 14, 24 şi 25 va fi stabilit după necesitate, iar microbuzele de pe rutele nr. 126, 127, 132, 134, 162, 180, 184 şi 189 vor circula până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”.

În același timp, circulația pe str. Doina, pe tronsonul cuprins între str. Socoleni şi intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi sistată, cu excepția transportului public.

Mașinile private vor putea fi parcate pe teritoriile agenţilor economici din zona Cimitirului „Sf. Lazăr”, după cum urmează:

  • Str. Cucorilor, 41 – 150 de locuri de parcare;
  • Str. Doina, 156 – 100 de locuri de parcare;
  • Str. Doina, 189 – 30 de locuri de parcare;
  • Str. Doina, 199 – 300 de locuri de parcare;
  • Str. Doina, 191/1 – 60 de locuri de parcare;
  • Str. Doina, 191 – 50 de locuri de parcare;
  • Str. Socoleni, colţ cu str. Doina – 40 de locuri de parcare;
  • Str. Socoleni, 31 – 60 de locuri de parcare.

Pentru a asigura ordinea publică și circulația regulamentară, la cele 1 339 de cimitire din țară, vor fi implicate peste 3 mii de persoane, dintre care polițiști de patrulare și angajați ai Inspectoratelor teritoriale de poliție. De asemenea,  vor fi implicați la asigurarea ordinii publice și militarii trupelor de carabinieri, angajați ai agențiilor de pază, precum și  angajați ai organizațiilor obștești.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.