Banca Centrală a Ciprului a fost și ea victima unui atac informatic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pagina de Internet a Băncii Centrale a Ciprului a fost supusă unui atac informatic, la câteva zile după ce grupul de hackeri Anonymous a lansat un atac similar asupra Băncii Centrale a Greciei, informează Reuters.

Un purtător de cuvânt de la Banca Centrală a Ciprului a confirmat vineri că pagina de Internet a instituției a fost victima unui atac informatic de tip „denial-of-service”. Purtătorul de cuvânt nu a precizat când anume a avut loc atacul, dar mai multe portaluri online din domeniul securității informatice susțin că atacul a avut loc joi.

Marți, pagina de Internet a Băncii Centrale a Greciei a fost ținta unui scurt atac informatic al grupului de hackeri Anonymous, care nu a provocat însă niciun fel de pagube.

Deocamdată nu este clar dacă grupul de hackeri Anonymous este și în spatele atacului asupra Băncii Centrale a Ciprului însă într-un mesaj publicat pe Youtube, rețeaua de hackeri Anonymous avertizează că atacul de asupra Băncii Centrale a Greciei „marchează debutul unei campanii de 30 de zile de atacuri împotriva site-urilor băncilor centrale din întreaga lume”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...