15:43:56 23.04.2024
Stiri

Natalia Gherman a ținut prelegeri la două universități prestigioase din Marea Britanie

Politică 06.05.2016 17:24 Vizualizări2216 Autor: Stela Mihailovici
Natalia Gherman a ținut prelegeri la două universități prestigioase din Marea Britanie


Fostul ministru al Afacerilor Externe, Natalia Gherman, a susținut prelegeri în fața studenților a două instituții prestigioase de învățământ din Marea Britanie: „King’s College” - universitate la care și-a făcut anterior studiile de masterat și „London School of Economics and Political Science”.

De asemenea, a participat la o masă rotundă la „Royal United Services Institute for Defence Studies”. Evenimentele au avut loc în cadrul vizitei pe care Natalia Gherman a întreprins-o în Marea Britanie, pentru a-și promova candidatura sa la funcția de secretar general al ONU.

Începând cu 25 aprilie, Natalia Gherman a avut întrevederi la Londra cu diverse personalități. În cadrul discuțiilor cu Baroness Anelay, ministru de stat în cadrul Guvernului Marii Britanii, candidatul oficial al Republicii Moldova pentru funcția de secretar al ONU și-a prezentat viziunea asupra subiectelor prioritare de pe agenda ONU, în special asupra activității de pacificare și dezvoltării sustenabile.

Programul a inclus și o întrevedere cu membrii Grupului Parlamentar pentru Moldova și Grupului Parlamentar pentru ONU, precum și o discuție cu Asociatia ONU din Marea Britanie, condusă de ambasadorul Jeremy Greenstock, privind reformarea ONU și rolul societății civile în activitatea Organizației.

Alături de fostul, actualul și viitorul ambasador al Marii Britanii la Chișinău, Natalia Gherman a participat la un eveniment de caritate organizat pentru centrul de reabilitare „Tony Hawks”, care urmează să ajute copiii cu dizabilități din Republica Moldova.

Amintim că Natalia Gherman a efectuat, în perioada 19-22 aprilie, o vizită la Washington și urmează alte vizite în capitale importante în vederea promovării candidaturii Republicii Moldova pentru funcția de Secretar General al ONU.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md