Un protestatar din 24 aprilie a primit arest pentru 30 de zile; Ceilalți au cerut recuzare judecătoarei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jude­că­to­ria Cen­tru a emis un man­dat de arest pen­tru 30 de zile pe numele lui Vale­riu Cașu, unul din­tre cei patru pro­tes­ta­tari reți­nuți de Pro­cu­ra­tura Gene­rală în data de 5 mai 2015. Cei­lalți 3 își așteptă ver­dic­tul în ace­eași jude­că­to­rie, scrie Ziarul de Gardă.

Pro­ce­sul de jude­cată pen­tru toți patru a fost pro­gra­mat pen­tru data de 6 mai, la Jude­că­to­ria Cen­tru. Magis­tra­tul Ser­giu Bularu și-a decla­rat abți­nere de la jude­ca­rea dosa­re­lor a trei din­tre per­soa­nele reți­nute, iar colega aces­tuia, Daria Șuș­che­vici a accep­tat demer­sul. Dosa­rele au fost repar­ti­zate la magis­trata Elena Costiuc/Carpenco, dar avo­ca­ții incul­pa­ți­lor au cerut recu­zare, iar acum un alt magis­trat se va pro­nunța în pri­vința aces­tui demers.

Cel de al patru­lea dosar a fost repar­ti­zat ini­țial la Elena Costiuc/Carpenco. După câteva ore de deli­be­rare, aceasta a dis­pus ares­tul pe o peri­oadă de 30 de zile pe numele lui Vale­riu Cașu.

În dimi­neața zilei de 5 mai, poli­ția a orga­ni­zat mai multe per­che­zi­ții auto­ri­zate la domi­ci­li­ile a patru per­soane care se bănu­iește că ar fi ata­cat cor­do­nul de poli­țiști în tim­pul pro­tes­tu­lui din 24 apri­lie curent.

Per­soa­nele reți­nute sunt cer­ce­tate sub aspect penal și riscă până la 8 ani de deten­ție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...