Donald Trump susține că Marii Britanii i-ar fi mai bine în afara Uniunii Europene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidatul republican la președinția SUA Donald Trump a declarat că Marii Britanii „i-ar fi mai bine” în afara Uniunii Europene, în cadrul unui interviu difuzat joi seară de Fox News, cu șapte săptămâni înainte de referendumul britanic privind apartenența la blocul comunitar, relatează DPA.

Trump, care cel mai probabil va primi învestitura republicană pentru a participa la cursa pentru Casa Albă după ce ultimii săi competitori din partid s-au retras din alegerile interne, a spus că UE este parțial responsabilă pentru actuala criză a migrației.

„Cred că migrația a fost un lucru oribil pentru Europa. Mult poate fi pus pe seama UE. Aș spune că britanicii ar fi mai bine fără”, a afirmat Donald Trump. Totuși, el a adăugat că nu vrea să facă „o recomandare”, precizând că acesta este senzația lui.

„Știu Marea Britanie foarte bine, am multe investiții acolo”, a mai declarat Donald Trump.

Comentariile sale intervin la două săptămâni după ce președintele american în exercițiu Barack Obama a avertizat Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană sau să riscă să ajungă „la capătul cozii” pentru negocierea unui acord comercial bilateral cu SUA, întrucât Washingtonul va prioritiza un acord cu UE.

„Dacă unul dintre cei mai buni prieteni ai noștri este într-o organizație care își sporește puterea, își dezvoltă economia. Vreau ca el să rămână”, a spus Obama în cadrul unei conferințe de presă susținute la Londra alături de premierul David Cameron, care face campanie pentru rămânerea țării în UE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...