Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Un protestatar a primit…

(VIDEO) Un protestatar a primit arest pentru 30 de zile. Ceilalți au cerut recuzare judecătoarei

Judecătoria Centru a emis un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Valeriu Cașu, unul dintre cei patru protestatari reținuți de Procuratura Generală în data de 5 mai 2015. Ceilalți 3 își așteptă verdictul în aceeași judecătorie.

Procesul de judecată pentru toți patru a fost programat pentru data de 6 mai, la Judecătoria Centru. Magistratul Sergiu Bularu și-a declarat abținere de la judecarea dosarelor a trei dintre persoanele reținute, iar colega acestuia, Daria Șușchevici a acceptat demersul. Dosarele au fost repartizate la magistrata Elena Costiuc/Carpenco, dar avocații inculpaților au cerut recuzare, iar acum un alt magistrat se va pronunța în privința acestui demers.

Cel de al patrulea dosar a fost repartizat inițial la Elena Costiuc/Carpenco. După câteva ore de deliberare, aceasta a dispus arestul pe o perioadă de 30 de zile pe numele lui Valeriu Cașu.

În dimineața zilei de 5 mai, poli­ția a orga­ni­zat mai multe per­che­zi­ții auto­ri­zate la domi­ci­li­ile a patru per­soane care se bănu­iește că ar fi ata­cat cor­do­nul de poli­țiști în tim­pul pro­tes­tu­lui din 24 apri­lie curent.

Per­soa­nele reți­nute sunt cer­ce­tate sub aspect penal și riscă până la 8 ani de deten­ție.

Sursa video: www.ZdG.md