Iohannis a promulgat Acordul privind cele 150 de milioane euro pentru Republica Moldova

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul privind promulgarea legii pentru ratificarea Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova, semnat la Chişinău la 7 octombrie 2015.

Potrivit Mediafax, legea promulgată de preşedinte a fost adoptată la sfârşitul lunii aprilie de Senat, admiţând parţial cererea de reexaminare trimisă Parlamentului de preşedintele Klaus Iohannis şi păstrând articolul privind impunerea de condiţii Chişinăului.

Senatorii români intenţionau să elimine un articol prin care notificarea şi confirmarea îndeplinirii măsurilor şi condiţionalităţilor necesare eliberării tranşelor se face prin schimb de scrisori aprobat prin hotărâre de Guvern, însă raportul comisiei sesizate în fond a fost respins în plen.

Acordul semnat la 7 octombrie 2015, la Chişinău, prevede asistenţă financiară rambursabilă între România, în calitate de împrumutător şi Republica Moldova în calitate de împrumutat, în sumă de până la 150.000.000 de euro.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.