(VIDEO) Consiliul Atlantic face lumină în legătură cu vizita lui Plahotniuc: Ne-am întâlnit și cu Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vizita oligarhului Vladimir Plahotniuc la Washington a fost făcut la invitația Consiliului Atlantic, care a discutat anterior și cu alți lideri politici de la Chișinău, precum ministrul de Externe Andrei Galbur, fostul ministru al Educației Maia Sandu sau chiar liderul PSRM Igor Dodon.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Atlantic, Damon Wilson, aceste întâlniri nu demonstrează că SUA sau ONG-ul din care face parte susțin un anumit politician.

„Ceea ce vreau să subliniez e că atunci când avem aceste întrevederi noi nu alegem cu cine ne întâlnim, noi nu determinăm liderii din regiunile cu care avem întrevederi şi nu favorizăm anumite persoane. Noi am avut întrevederi cu tot eşichierul politic din ţara voastră. Ne-am întâlnit cu oameni de afaceri, jurnaliști și alte persoane care au un rol pentru viitorul Moldovei. Ideea de bază e că noi nu alegem”, a declarat Damon Wilson.

Totodată, el a spus că scopul primordial al organizației din care face parte este să susțină democrația din estul Europei, inclusiv Republica Moldova.

„Consiliul Atlantic este o organizație independentă, nonprofit. Suntem angajați în fortificarea relațiilor transatlantice și derulăm un program concentrat pe Europa de Est. Lucrăm în special cu Europa de Est și sprijinim aspirațiile oamenilor din Moldova, de asemenea, din Ucraina, Georgia și toată regiunea, de a se alătura Europei și de a fi o parte importantă a comunității transatlantice. Este un aspect major al muncii noastre. Noi, cei de la Consiliul Atlantic, vrem ca Republica Moldova să facă parte dintr-o comunitate mai largă, din comunitatea trans-altantică, dar până la urmă depinde de cetăţeni, liderii politici şi societatea civilă să ducă ţara în direcţia potrivită”, a precizat acesta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...