Doi minori au fost salvați după ce au căzut într-o carieră de piatră

Serviciul 901 a fost alertat la ora 11:15 minute, pentru o operațiune de salvare. Din primele informații, se cunoștea că doi minori de 12 și 14 ani sunt în pericol, după ce au căzut într-o carieră de piatră de lângă localitatea Vatra, municipiul Chișinău.

Unul dintre băieți a fost cel care a sunat la 901. Trei echipe de salvatori au intervenit la fața locului, constatând că cei doi copii au căzut de la o înălțime de 60 de metri. Operațiunea de salvare a durat mai bine de 30 de minute, timp în care le-au acordat primul ajutor, i-au imobilizat și transportat către ambulanța Serviciului 903, prezentă la fața locului. Au fost preluați de către medici, având fractură de picior și torace, și ulterior transportați către spitalul “V. Ignatenco” din Chișinău. Operațiunea de salvare a fost încheiată cu succes la ora 12:05 minute, find salvați cei doi minori. Alte circumstanțe ale acestui incident urmează să fie investigate de către organele de drept. În acest context, salvatorii recomandă prudență maximă și monitorizarea copiilor, pentru a evita cazurile excepționale, cu pericol pentru viață.

[youtube id=”ssYvYqWzb6w”]

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.