Chişinăul speră că negocierile în formatul „5+2” vor fi reluate în curând; Tiraspolul este de altă părere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul de la Chişinău speră că negocierile în formatul „5+2” privind problema transnistreană vor fi reluate cât mai curând. De partea cealaltă, reprezentantul politic în procesul de reglementare transnistreană de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, spune că nu există premise pentru reluarea negocierilor.

„În cadrul întâlnirilor pe care le avem cu partea transnistreană încercăm să ajungem la un numitor comun privind reluarea negocierilor în formatul „5+2”. Din partea autorităților de la Chișinău nu există nucio problemă sau reticență. Suntem gata să reluăm negocierile”, a spus reprezentantul politic în procesul de reglementare transnistreană de la Chișinău, Gheorghe Bălan.

De partea cealaltă, reglementare transnistreană de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, spune că nu există premise pentru reluarea negocierilor.

„Dinamica activității în cadrul grupurilor de lucru este destul de mică. Partea moldovenească susține că este gata de reluarea negocierilor și vom urmări în ce măsură declarațiile vor corespunde cu faptele. Este puțin probabil să ajungem la proiecte reale dacă pur și simplu vom declara că suntem gata să luăm decizii, dar nu vom analiza propunerile concrete care sunt pe masa de negocieri”, a declarat Vitali Ignatiev.

Negocierile în vederea soluţionării conflictului transnistrean în formatul „5+2” sunt în impas de mai bine de jumătate de an. Până și Kremlinul a anunțat că „îngrijorată” de stagnarea negocierilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...