(FOTO) Armă pneumatică, cartușe și mai multe cuțite, dipistate la vamă într-un automobil din Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectorii postului vamal Hirbovăț au confiscat arme neletale, mai multe cuțite și o lunetă, în urma controlului efectuat asupra unui automobil „Audi A4”, ce se deplasa din regiunea transnistreană. Proprietarul obiectelor nu a putut prezenta actele de proveniență a acestora, motiv pentru care bunurile au fost reținute.

Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, 4 mai, când pentru control vamal s-a prezentat o moldoveancă în vârstă de 42 de ani, la volanul unui autoturism de marca „Audi A4”, cu numere transnistrene.

Mașina se deplasa din partea stângă a Nistrului spre Chișinău, având la bord 3 pasageri, un bărbat în vârstă de 44 de ani și doi copii minori.c

Deși persoanele au delcarat că nu transportă mărfuri prohibite sau obiecte ce necesită a fi prezentate controlului vamal, în baza analizei de risc, inspectorii au dispus efectuarea verificărilor amănunțite asupra unității auto.

În cele din urmă, în portbagajul autoturismului au fost depistate mai multe bunuri, printre care o armă pneumatică cu cartușe, cuțite, o lunetă, lanterne, nedeclarate conform procedurii. Proprietarul mărfii s-a dovedit a fi bărbatul în vârstă de 44 de ani, care, la cererea angajaților din post, nu a putut prezenta actele justificative.jg

Pentru ilegalitățile comise, autoritatea vamală a dispus confiscarea mărfii, făptașul fiind obligat să achite o amendă de 3.000 lei. Cazul este cercetat în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...