Întrebat miercuri de postul de televiziune ABC, Trump a dat asigurări că posibilul său vicepreşedinte va fi un republican şi "foarte probabil o persoană cu experienţă în politică".

„Aş vrea pe cineva care să aibă într-adevăr talent pentru a interacţiona cu Senatul, pentru a interacţiona cu Congresul, care să poată să facă votate legile", a spus Trump, insistând că nu are de gând să legifereze prin decrete precum preşedintele în funcţie, Barack Obama.

Magnatul imobiliar şi-a învins net ultimul adversar de calibru, Ted Cruz, în cel mai recent scrutin republican, organizat marţi în statul Indiana, obligându-l pe senatorul de Texas să abandoneze cursa şi să-i lase practic cale liberă pentru reunirea numărului de 1.237 de delegaţi necesar pentru a fi desemnat automat candidatul partidului pentru Casa Albă.

Stilul lui Trump, atacurile sale personale, ideile pe care le promovează au divizat profund Partidul Republican, pe care miliardarul a promis recent că îl va reuni. O alegere potrivită a persoanei pe care o va desemna ca vicepreşedinte i-ar putea înlesni eliminarea reticenţelor care îl vizează.

Miliardarul a susţinut însă că nu a făcut deocamdată această alegere. Numele candidatului la postul de vicepreşedinte este în general anunţat cu puţin timp înaintea Convenţiei, care va avea loc în luna iulie.

În emisiunea Fox and Friends, Donald Trump a declarat că „trece în revistă multe nume", dar s-a eschivat atunci când a fost întrebat în mod direct despre posibilitatea de a-l alege pe senatorul de Florida Marco Rubio, el însuşi fost candidat până de curând în alegerile primare republicane şi cu care miliardarul a avut schimburi foarte dure de replici.