18:03:49 24.04.2024
Stiri

Chișinău și Orhei - „stele ale TURISMULUI european”. Unde a fost PREMIAT turismul autohton

Știri 04.05.2016 16:26 Vizualizări1982 Autor: Victoria Bortă
Chișinău și Orhei - „stele ale TURISMULUI european”. Unde a fost PREMIAT turismul autohton


Două premii – „stele ale turismului european” pentru acțiunile desfășurate în ce privește promovarea industriei turismului au fost oferite Republicii Moldova la Festivalul European „Turism și Strategie”, desfășurat în orașul Dubrovnik, Croaţia.

În cadrul evenimentului au fost prezentate strategiile adoptate de orașele europene pentru promovarea turismului, cu scopul de a intensifica comunicarea și schimbul de experiență dintre acestea, dar și de a descoperi noi orașe turistice.

Ediția din acest an a reunit aproape 20 de orașe europene, printre care s-au numărat Chișinău și Orhei. Fiecare oraș intrat în competiție și-a prezentat strategia de promovare a turismului, în funcție de cele cinci categorii pentru care a optat.

Asociația Națională pentru Turismul Receptor din Moldova (ANTRIM) a prezentat orașul Chișinău şi strategia de promovare a Republicii Moldova ca destinaţie turistică, punând în valoare identitatea vizuală a industriei turismului – „Pomul Vieţii”.

„Faptul că am putea fi gazda acestui eveniment în 2017 ne oferă o doză de optimism şi încredere că Moldova poate deveni o destinație turistică cunoscută nu doar în Europa, dar și în toată lumea”, menționează directorul executiv ANTRIM, Natalia Țurcanu.

Datorită acesteia, ANTRIM a obținut Premiul „Print Media Award”, în timp ce Svetlana Matvievici, blogger de călătorii din Republica Moldova (orheaianca.eu), a reprezentat oraşul Orhei şi a primit premiul special al juriului.

„Faptul că juriul concursului a rămas impresionat de pasiunea cu care promovez turismul și a hotărât să-mi ofere premiul special reprezintă o onoare și motivație în plus pentru a continua activitățile de promovare online a Moldovei, ca destinație turistică”, opinează bloggerița Svetlana Matvievici.

Participarea Republicii Moldova la Festivalul European „Turism și Strategie” a fost posibilă datorită suportului oferit de partenerul strategic al ANTRIM, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, Consiliului raional Orhei, pensiunea „Eco Resort Butuceni” și vinăria „Chateau Vartely”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md