În declaraţia de avere pentru 2013, ministrul Justiţiei în exerciţiu, Oleg Efrim, a indicat că deţine un apartament de 92 de metri pătraţi, în valoare de aproape 600 de mii de lei şi un teren de 1501 metri pătraţi. CNI a descoperit însă, în cadrul verificărilor, că demnitarul nu a declarat faptul că soţia sa are în proprietate un automobil „Kia” şi este coproprietara unui apartament din Chişinău cu o suprafaţă de 72 de metri pătraţi. Controlul CNI a mai stabilit că Oleg Efrim nu a declarat o casă din satul său de baştină, Corneşti, cu o suprafaţă de 1500 de metri pătraţi, obţinută prin donaţie în 1996.

Contactat de Jurnal TV, Oleg Efrim a negat că ar deţine o vilă de 1500 de metri pătraţi. Demnitarul spune că în satul Corneşti are în proprietate doar o casă bătrânească, obţinută prin moştenire de la bunici, acum 20 de ani. La scurt timp, a plasat pe o reţea de socializare şi o fotografie sugestivă. Contactaţi ulterior, angajaţii CNI au recunoscut că au comis o eroare.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii CNI au decis să sesizeze CNA pentru faptul că Oleg Efrim, în calitate de ministru al Justiţiei şi membru al Partidului Liberal Democrat, ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese, după ce a refuzat, în luna iunie a anului trecut, înregistrarea Partidului Popular Republican.

„Membrii CNI care au luat decizia asta habar nu au ce înseamnă conflict de interese. Toate astea se întâmplă pentru iniţiativa Ministerului Justiţiei de a reforma din rădăcină această instituţie. Membrii acestei comisii anterior s-au declarat foarte nemulţumiţi de faptul că Ministerul Justiţiei vrea să-i lichideze şi, probabil, chestia asta cu conflictul de interese este de a arăta „who is who” în această ţară”, a declarat Oleg Efrim.

Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru tăinuirea averii, Oleg Efrim riscă o amendă de până la 12 mii de lei sau un an de închisoare, iar pentru aflarea în conflict de interese riscă o amendă de până la 6 mii de lei.

Foto: Facebook/Oleg Efrim