Aproape 200 de ostaşi ai Armatei americane au venit în Republica Moldova pentru a participa la un exerciţiu internaţional desfăşurat în premieră în ţara noastră.

Ofiţerii, cu 58 de unităţi de tehnică militară, au ajuns la punctul de trecere Sculeni în această dimineaţă. Ei au fost întâmpinaţi de două grupuri de manifestanţi. Socialiştii au scandat "NATO, go home", iar un alt grup de protestatari a strigat "Viva NATO", atunci când militarii americani au trecut frontiera. 

 Aplicaţiile vor avea loc la Batalionul Geniu de la Negreşti, Străşeni. 198 de militari ai Regimentului de Cavalerie din Statele Unite ale Americii, 165 de ostaşi ai Batalionului Geniu din Moldova şi soldaţi din cadrul Batalionului 22 de Menţinere a Păcii vor fi implicaţi în exerciţiul numit "Dragon Pioneer".

Timp de trei săptămâni, militarii de la noi vor fi instruiţi să construiască sisteme de fortificaţie şi să distrugă presupuse obiective ale inamicilor.

Menţionăm că, în luna mai 2015, militari din Statele Unite au participat la exerciţii desfăşurate la baza militară din Negreşti, dar fără implicarea tehnicii.