(FOTO și VIDEO) Top 10 cele mai misterioase locuri abandonate din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Case, parcuri de distracţii sau chiar oraşe întregi evacuate în urma unor catastrofe, aflate în Belgia, Statele Unite şi Japonia, sunt doar câteva dintre locurile abandonate care-şi păstrează şi astăzi misterul.

Iată, mai jos, clasamentul locurilor deosebite care atrag mii de vizitatori, în ciuda faptului că au fost părăsite cu zeci de ani în urmă.

1. Statuia lui Iisus Hristos, scufundată lângă coasta Maltei
În apropierea coastei Maltei turiştii pasionaţi de scuba diving pot vedea statuia lui Iisus Hristos aflată la 38 de metri adâncime, pe fundul Mării Mediterane.

2. Casele OZN Sanzhi
Locuinţele abandonate în formă de OZN se aflau în districtul Sanzhi din Taiwan. Acestea au fost proiectate pentru a semăna cu Futuro, casele rotunde realizate în mai puţin de 100 de exemplare şi construite până la începutul anilor 1970 de designerul Matti Suuronen. Construcţia caselor OZN din Sanzhi a început în anul 1978. În anul 2010 locuinţele au fost demolate.
2
3. Oraşul Pripyat, Ucraina
Oraşul Pripyat a fost construit în nordul Ucrainei, în apropierea graniţei cu Belarus, special pentru muncitorii care lucrau la centrala nucleară de la Cernobîl. La câteva zile după dezastrul de la Cernobîl, acesta a fost evacuat. La acea dată, Pripyat avea o populaţie de aproape 50.000 de locuitori.
3
4. Hotelul Ryugyong, Coreea de Nord

Construcţia hotelului Ryugyong, un zgârie-nori de 105 etaje în formă de piramidă, a început în Coreea de Nord, la Phenian, încă din anul 1987. Acesta nu a fost inaugurat nici până în ziua de astăzi. Hotelul se află pe locul 47 în topul celor mai înalte clădiri din lume, având o înălţime de 335 de metri, şi cuprinde 3.000 de camere. Inaugurarea lui urma să aibă loc în vara anului 2013, dar a fost amânată.
4
5. Parcul de distracţii tematic „Regatul lui Gulliver”

„Regatul lui Gulliver” a fost un parc de distracţii japonez inaugurat în anul 1997 şi abandonat în anul 2001. Acesta se afla în regiunea Yamanashi, iar principala sa atracţie era statuia cu o lungime de 44 de metri care îl întruchipa pe Lemuel Gulliver, personajul principal al romanului „Călătoriile lui Gulliver”, publicat în 1726 de scriitorul Jonathan Swift. Parcul a fost demolat în anul 2007, cu excepţia câtorva construcţii.
5
6. Castelul Bannerman
Castelul Bannerman se află la circa 80 de kilometri de New York pe Insula Pollepel, de pe râul Hudson. El este un depozit de armament abandonat, construit de omul de afaceri Francis Bannerman VI în anul 1901. În anul 1920, 200 de tone de obuze şi praf de puşcă au explodat aici şi au distrus o mare parte a construcţiei. Câţiva ani mai târziu, castelul a fost cuprins de un nou incendiu, iar în 2009 o altă porţiune a construcţiei s-a prăbuşit.

7. Gara internaţională Canfranc
Gara se află în munţii Pirinei, la unul dintre capetele tunelului care făcea trecerea dintre localitatea franceză Pau şi cea spaniolă Canfranc. Gara a fost inaugurată în anul 1928, are o lungime de 240 de metri şi a fost abandonată în anul 1970 când, în urma unui accident, podul din partea franceză a munţilor a fost distrus.
7
8. Castelul Miranda

Castelul Miranda, cunoscut şi sub numele de „Castelul Zgomotos”, a fost construit în secolul al XIX-lea în provincia belgiană Namur pentru familia Liedekerke-Beaufort. Descendenţii acestei familii au locuit în castel până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când locuinţa a fost preluat de Compania Naţională de Căi Ferate din Belgia şi transformată în orfelinat.
8
9. Nava SS America

Nava SS America a construită în Statele Unite în anul 1938 şi a fost utilizată iniţial pentru transportul de pasageri. SS America a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sub numele de USS West Point.
9
10. Fortăreţele Maunsell
Fortăreţele Maunsell sunt mici turnuri fortificate construite pe Tamisa şi în estuarul Mersey în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea erau operate de Marina Regală şi erau folosite pentru a depista posibilele raiduri aeriene germane.
10


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...