Premieră în Europa: Echipele din Spania pot stabili o performanță istorică în acest an

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Spania are un nou sezon formidabil în Europa și toate cele 4 echipe aflate în semifinalele UEFA Champions League și UEFA Europa League au șanse să ajungă în lupta pentru trofeu.

Astfel, cele două finale pot fi o „afacere” 100% spaniolă, o veritabilă premieră în istoria cupelor europene pentru o echipă din aceeași țară. Niciodată până acum, în istoria cupelor europene, patru echipe din aceeași țară nu au ajuns să lupte pentru cele două trofee importante, scrie Digisport.

Real Madrid nici nu concepe să rateze finala UCL după 0-0 pe terenul lui Manchester City, în timp ce Atletico Madrid are acum prima șansă la calificarea în ultimul act, după victoria de pe teren propriu cu Bayern, scor 1-0.

În UEFA Europa League, Villarreal are avantaj în fața lui Liverpool după victoria din Spania, scor 1-0, în timp ce Sevilla are și ea șanse mari să ajungă în finală, în urma remizei din Ucraina cu Șahtior, 2-2.

Anglia, Italia, Germania și Portugalia sunt țările care au mai ajuns cu câte două echipe într-o finală de cupă europeană. De menționat că Barcelona, Sevilla și Real Madrid și-au împărțit ultimele 6 trofee europene: UEFA Champions League, UEFA Europa League și Supercupa Europei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...