Două persoane i-au strigat „Demisia” lui Iohannis la slujba de Înviere. Ce sancțiuni au primit

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au participat la slujba de Înviere de la Patriarhia Română. Două persoane care participau la slujba i-au strigat președintelui „Demisia”, la apariția șefului de stat și au primit sancțiuni din partea polițiștilor, scrie www. news.ro.

Cele două persoane identificate, un bărbat şi o femeie, potrivit unor surse din Jandarmeria Capitalei, participă în mod constant la proteste, majoritatea neautorizate. Ei au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei pentru abateri la legea 60/1991 privind manifestările publice. Cei doi au fost duşi şi la Secţia 14 de Poliţie unde au fost audiaţi, însă poliţiştii nu au luat şi o altă măsură împotriva lor.

Klaus Iohannis a sosit sâmbătă la Patriarhie, în jurul ore 23.45, alături de soţia sa. Preşedintele a intrat în Catedrala Patriarhală departe de ochii credincioşilor şi a ieşit după câteva minute alături de Patriarhul Daniel, având în mână o lumânare.

Imediat după începerea slujbei, din rândul credincioşilor s-au auzit persoane care i-au strigat preşedintelui „Demisia!”. Jandarmii au intervenit imediat şi au îndepărtat două persoane din curtea Patriarhiei.

Astăzi, șeful statului român și soția sa au ajuns în Afganistan, unde vizitează militarii români.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.