La Moscova s-a scandat:”Muncă! Pace! Mai!”// FOTO

Mii de persoane au participat, duminică, în Piața Roșie de la Moscova, la un marș sindical cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii. Participanţii au purtat în mâini flori, baloane şi pancarte cu mesajul  :”Muncă! Pace! Mai!”.

De notat că deşi a fost o demonstraţie sindicală, solicitările dacă au şi fost, au fost scandate mai mult sub formă de glume.

”Moscoviţii sunt în general un popor muncitor şi energetic, care nu cedează. În istoria sa, Moscova s-a confruntat cu multe şi diferite probleme, dar devenea tot mai tare şi puternică. Îi felicit cu o aşa sărbătoare pe toţi locuitorii capitalei”, a declarat primarul Moscovei Serghei Sobianin.

În afară de reprezentanții mișcării sindicale, la marş au participat şi reprezentanți ai trei partide politice – “Rusia Unită” . Partidul Comuniştilor și ai “Uniunii Muncii”. Mitingul a avut genericul: “Nu – creșterii impozitelor și prețurilor! Da – creșterii salariilor și pensiilor!”.

Preşedintele Federației Sindicatelor Independente din Rusia (Fitur), Mihail Şmakov, salutând participanții la marșul din capitală rusă, a declarat că, în întreaga țară, în ziua de 1mai la acțiunile sindicale au participat aproximativ 2,5 milioane de oameni.

Parada sindicală de la Moscova a fost cea mai mare din ultimii ani.

1 mai

1 mai

1 mai

1 mai

1 mai

1 mai

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.