16:23:20 28.03.2024
Stiri

Păstrează cojile de nuci. SECRETUL pe care trebuie să-l ştii

Știri 01.05.2016 15:25 Vizualizări4839 Autor: Ziarul National
Păstrează cojile de nuci. SECRETUL pe care trebuie să-l ştii realitatea.net


După ce diverse studii au arătat cât de benefic este miezul de nucă pentru sănătatea omului, specialiștii anunță că nu trebuie ignorate nici cojile de nuci. Acestea pot fi folosite pentru prevenirea tumorilor, dar și pentru curățarea sângelui și a sistemului limfatic, energie și întărirea imunității.

Tinctura din coji de nuci, de exemplu, are proprietăți antibiotice și poate fi folosită pentru numeroase probleme de sănătate. Prepar-o din coaja a 14 nuci uscate și 500 de ml de țuică. Lasă totul la macerat pentru două luni, apoi ia câte o lingură dimineața, pe stomacul gol.

Cojile de nuci conțin taninuri, substanțe foarte sănătoase, eficiente în tratarea bolilor mucoaselor și a celor de piele, precum herpesul și eczema. Vitaminele C și E sprijină sistemul imunitar și echilibrează nivelul hormonilor din organism, scrie unica.ro.
Cojile de nuci sunt foarte bune și pentru tratarea rănilor. Arde cojile de nucă, apoi pisează-le, până când devin o pudră fină, pe care o poți aplica pe rană, după ce ai dezinfectat-o. Acoperă rana cu un bandaj și lasă cojile de nuci să acționeze pentru câteva ore.

Poți scăpa și de negi cu ajutorul cojilor de nuci. Pentru acest remediu, ai nevoie de nuci verzi. După ce desprinzi coaja de pe nucă, trebuie să freci negii de trei ori pe zi, timp de o săptămână.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md