Iaşi// Lovitură dură împotriva contrabandei de ţigări: 10 maşini confiscate dintr-un foc

Opt persoane au fost reţinute de procurori în urma unor descinderi ce au avut loc zilele trecute pe linia contrabandei de ţigări. Ţigările de contrabandă erau aduse din Republica Moldova şi Ucraina. Descinderile au avut loc atât în judeţul Iaşi, cât şi în judeţul Vaslui, 32 de locuinţe fiind răscolite de anchetatori.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării, aproximativ 12.700 pachete ţigări de diferite mărci provenite din contrabandă, 10 autoturisme, 61 litri alcool, un pistol calibru 8 mm şi 4 cartuşe, 235 cutii articole pirotehnice, importante sume de bani, 59 telefoane, 86 SIM-uri, alte obiecte şi înscrisuri utile cauzei”, au precizat autorităţile citate de ZiaruldeIasi.

Anchetatorii au mai arătat că membrii reţelei ar fi adus în mod repetat ţigări de contrabandă din Republica Moldova şi Ucraina, disimulate în autoturisme care treceau graniţa spre România. La suspecţi au fost găsite şi 10 maşini, ce au fost confiscate, dar şi un pistol, 59 de telefoane mobile şi documente.

De notat că presa de peste Prut a scris că poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi au efectuat în total 32 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi. Din reţea au fost identificate până în prezent 19 cetăţeni români, 8 dintre aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.