15:01:22 19.04.2024
Stiri

O instituție cu capital de stat, HĂRȚUITĂ prin judecăți

Economie 30.04.2016 10:30 Vizualizări1333 Autor: Ziarul National


O instituție cu capital de stat, HĂRȚUITĂ prin judecăți wikimapia.org

Combinatul de Produse Cerealiere din Chișinău riscă să fie obligat să achite o datorie de peste 17 milioane de lei pentru utilizarea unor depozite de care întreprinderea a fost deposedată printr-o tranzacție dubioasă încă în 2014.

Compania în proprietatea căreia au ajuns astăzi imobilele combinatului s-a adresat în judecată cu cererea de a-i fi achitate creanțe chirografare în mărime de zece milioane de lei și alte tipuri de datorii în mărime de aproape șapte milioane de lei.

Combinatul, care până nu demult era principalul furnizor de făină pentru combinatul de panificație „Franzeluța”, este acuzat că ar fi continuat să folosească depozitele, încă lapte luni după ce au fost înstrăinate, iar compania în proprietatea căreia au ajuns acestea (trecând în doar o lună prin trei proprietari – n.r.), „Financial Investment Grup”, susține că a ratat venituri în valoare de 17 milioane de lei din cauză că nu le-a putut utiliza.

Curtea de Apel Chișinău a respins pretențiile companiei, iar Curtea Supremă de Justiție a decis joi anularea deciziei instanței și trimiterea dosarului la rejudecare.

Precizăm că, în prezent, Combinatul de Produse Cerealiere se află în proces de insolvabilitate, inițiat tot la solicitarea firmei „Financial Investment Grup”.

Amintim că în urmă cu trei ani, Combinatul de Produse Cerealiere din Chişinău a fost scos la privatizare, însă nu s-a găsit niciun cumpărător.

Deşi instituţia nu a fost vândută de către stat, ea a rămas aproape fără bunuri imobile. Acestea au fost vândute într-un mod mai mult decât suspect în luna aprilie 2014, în urma a două tranzacţii succesive, care au avut loc la o distanţă de două zile. Conform informaţiilor de la ÎS Cadastru, pe 23 aprilie 2014, 60 de bunuri imobile care aparţineau Combinatul de Produse Cerealiere din Chişinău au fost cedate, în urma unui contract de vânzare-cumpărare firmei SRL „Servivet”. Peste doar două zile, pe 25 aprilie 2014, firma „Servivet” a revândut aceleaşi bunuri imobile, în baza contractului de vânzare-cumpărare firmei SRL „Financial Investment Group”. Firma deţinătoare a celor 60 de imobile a fost fondată la 16 aprilie 2014, cu doar 9 zile înainte de a intra în posesia clădirilor, fiind administrată de către o persoană cu numele Liliana Valentin Ţurcanu, care figurează şi în calitate de unic fondator. Firma este specializată în construcţia de clădiri, activităţi de proiectare, hoteluri, baruri şi restaurante, scria anterior Ziarul de Gardă.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md