Actualitate

PMAN va fi neîncăpătoare pe 9 mai: Trupele americane vin să arate ce pot

În perioada 25.04-06.06.2016, Regimentul 2 Cavalerie US execută marşul „DRAGOON PIONEER RIDE” în România şi în Republica Moldova în vederea participării la exerciţiul de instruire în comun cu militari de pe cele două maluri ale Prutului.

În România, militarii din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” şi din Regimentul 2 Cavalerie prezintă câteva elemente de dotare specifică a unităţii americane militarilor ieşeni. De asemenea, alături de militarii din forţele terestre participă şi camarazii din Forţele Aeriene Române – Baza 95 Aeriană de la Bacău – şi din Forţele Navale Române.

Forţele Terestre ale SUA, care sunt dislocate în Europa (USAREUR), îşi sporesc prezenţa în Europa de Est, în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”, prin creşterea numărului activităţilor de instrucţie şi al exerciţiilor multinaţionale. Această acţiune constă în dislocarea unor forţe americane în Europa în vederea reasigurării Aliaţilor SUA de capacitatea Alianţei de a reacţiona în situaţii de criză, demonstrarea eficacităţii măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord Atlantic, asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale.

Operaţia” Atlantic Resolve” are ca scop asigurarea flancului estic al NATO în contextul climatului actual de securitate.

Misiunea constă în asigurarea prezenţei forţelor americane, instruirea/antrenarea specifică acestora în comun cu partenerii, într-un cadru bilateral şi multinaţional în vederea demonstrării capabilităţilor şi verificării interoperabilităţii între structuri, precum şi întăririi relaţiilor de cooperare militară bilaterale.

În baza documentelor care reglementează instrucţia şi exerciţiile în forţele terestre, a înţelegerilor şi documentelor bilaterale cu partenerul american, în anul de instrucţie 2016 au fost planificate activităţi de instruire în comun ale militarilor SUA cu structuri militare din forţele terestre.
 
Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *