Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.04.2016

Acţionarii BC „MOBIASBANCĂ - Groupe Société Générale” vor primi dividende în sumă de 10.76 MDL per acţiune, ceea ce constituie în total 107.5 mil. MDL

Acţionarii BC „MOBIASBANCĂ - Groupe Société Générale”  vor primi dividende în sumă de 10.76 MDL per acţiune, ceea ce constituie în total 107.5 mil. MDL

Potrivit serviciului de presă al băncii, Pe data de 28 aprilie 2016 a avut loc Adunarea Generală Anuală a Acţionarilor Băncii Comerciale  ”MOBIASBANCĂ - Groupe Société Générale” S.A. în cadrul căreia au fost examinate 9 subiecte de interes atât pentru acţionari, cît şi pentru Bancă.

În cadrul Adunării au fost prezentate Rapoartele de activitate ale Consiliului Băncii, Organului Executiv şi a Comisiei de Cenzori pentru anul 2015, precum şi au fost stabilite direcţiile prioritare de dezvoltare a Băncii pentru anul 2016. Obiectivele Băncii pentru anul anterior au fost îndeplinite,  banca continuând trendul ascendent de dezvoltare. Necătând la mediul economic instabil caracteristic anului 2015, s-a reuşit:  lărgirea bazei de clienţi, creşterea venitului bancar net şi creşterea eficienţei operaţionale.

Astfel, datorită eforturilor comerciale, principalii indicatori financiari ai Mobiasbanca au înregistrat o evoluţie pozitivă în anul 2015: numărul clienţilor activi a crescut cu circa 15%, activele totale ale Băncii au crescut cu aproape +28%,  portofoliul de credit a crescut cu +13%, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru clienţi corporativi, obiectivul planificat fiind depăşit. Portofoliul de depozite a crescut cu +37% faţă de anul trecut. Evoluţia indicatorilor de eficienţă a fost una ascendentă.  Venitul Net Bancar a crescut cu 51% în timp ce cheltuielile au crescut cu numai 15%. Profitul net a crescut cu 126% faţă de anul precedent (peste 200,6 mil.lei), ceia ce a favorizat şi creşterea rentabilităţii capitalului.

În 2015, Mobiasbanca a continuat optimizarea reţelei de filiale şi a lărgit acoperirea teritorială prin deschiderea de filiale şi relocarea sau renovarea acestora pentru a creşte nivelul de confort oferit clienţilor.

Referindu-se la direcţiile prioritare de dezvoltare şi de orientare ale Băncii pentru 2016, a fost menţionat că în pofida presiunilor climatului economic internaţional nefavorabil şi a incertitudinii în evoluţia economică şi politică a Moldovei,  banca va continua să se axeze pe programul comercial şi eficienţa operaţională.

Viziunea şi strategia pentru următorii ani este orientată spre cilenţi şi necesităţile acestora. Acesta va fi punctul de referinţă pentru fiecare proiect, procedură sau activitate a băncii în termen de EXCELENŢĂ. Esenţa strategiei băncii este redată prin SMILE (tr. Engl – zîmbet): Simplu, Modern, Inovativ, Loial, Excelent.

În cadrul Adunării a fost aprobată noua componenţă a Consiliului Băncii pe un termen de 4 ani, care va include urmatoarele persoane: Didier Colin, Slaveyko Slaveykov, Wolfgang Lerke, Karine Destre-Bohn, Mihail Lisu, Rodica Hincu şi Dominique Serres.
În anul acesta acţionarii Băncii vor primi dividende în sumă de 10.76 MDL per acţiune, ceea ce constituie în total 107.5 mil. MDL sau 47% din profitul net. Valoarea dividendelor a crescut de 3.5 ori în comparaţie cu anul precedent. Adunarea Generală a Acţionarilor a decis că profitul rămas după achitarea dividendelor urmează să fie trecut la capitolul „Profit nedistribuit” pentru susţinerea băncii în mediul economic complex şi asigurarea dezvoltării rînd ca Mobiasbanca să-şi continue creşterea.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus