21:47:05 28.03.2024
Stiri

Secretul NOCIV al centralelor termice. NU le mai instalați în apartamente

Social 28.04.2016 20:31 Vizualizări1728 Autor: Ziarul National
Secretul NOCIV al centralelor termice. NU le mai instalați în apartamente libertatea.ro


Gazele arse de centralele individuale termice produc efecte extrem de nocive asupra sănătății omului, arată un studiu realizat după 15 ani de cercetări de către academicianul român Gheorghe Benga, medicul şi chimistul care a descoperit prima proteină canal pentru apă (aquaporina 1), înaintea cercetătorului american premiat cu Nobel. Rezultatele studiului vor fi publicate într-o prestigioasă revistă ştiinţifică internaţională.

„Evacuarea gazelor arse de la microcentralele termice prin pereţii exteriori ai blocului este egală cu a pune oamenii să respire zi şi noapte la ţevile de eşapament ale maşinilor”, a comparat profesorul Douglas Fowler, un reputat expert american în probleme privind poluarea mediului, care s-a pronunțat la un simpozion internaţional organizat împreună cu academicianul Gheorghe Benga.

Orice combustibil produce prin ardere şi particule, iar din arderea gazului natural, folosit la centralele termice individuale din apartamente, rezultă particule ultrafine, asemănătoare cu cele din gazul de eşapament de la motoare diesel. În gazele emanate de centralele termice există zeci de poluanţi, inclusiv compuşi de azot, de sulf, metale grele, radicali liberi foarte periculoși pentru sănătate, demonstrează studiul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md