10:24:52 25.04.2024
Stiri

Declarațiile discriminatorii ale Mitropolitului Vladimir în Parlament, CONDAMNATE de societatea civilă

Social 28.04.2016 17:07 Vizualizări1162 Autor: Ziarul National
Declarațiile discriminatorii ale Mitropolitului Vladimir în Parlament, CONDAMNATE de societatea civilă oficial.md


Mai multe organizații nonguvernamentale au semnat o declarație comună prin care condamnă vehement afirmațiile discriminatorii ale Mitropolitului Moldovei Vladimir, făcute ieri în cadrul ședinței Parlamentului.

„Mitropolitul Moldovei Vladimir, în discursul său în fața Legislativului, a pledat pentru abrogarea „Legii Antidiscriminare”, invocând că aceasta protejează drepturile minorităților sexuale și că astfel de legi duc „la destabilizarea situației în societate și prăbușirea valorilor noastre creștine”. Spre regret, mai mulți deputați au aplaudat această chemare.

Declarațiile Mitropolitului încalcă limitele unui discurs religios, fiind făcute în forul legislativ al statului. Amintim că Republica Moldova este un stat laic. De asemenea, declarațiile au atins grav egalitatea și demnitatea umană a persoanelor LGBT, care în viziunea Mitropolitului nu merită să se bucure de tratament egal. De asemenea, declarația este eronată, deoarece limitează Legea 121 la un singur grup protejat”, remarcă semnatarii declarației.

Reprezentanții societății civile reamintesc că „promovarea mesajelor cu caracter discriminatoriu, în adresa oricărui grup de persoane, este de neadmis într-un stat de drept și democratic, care potrivit Constituției și tratatelor internaționale, protejează și promovează în mod egal drepturile și libertățile tuturor oamenilor”.

„Ne exprimăm profundul regret că tribuna Parlamentului servește mijloc de promovare a unor mesaje dezechilibrate care contravin principiilor și standardelor internaționale în domeniul drepturilor omului. Amintim că Republica Moldova este parte a unui șir de convenții care consacră principiul egalității și nediscriminării.

Obligația Parlamentului R. Moldova este să contribuie la prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității în societate. Republica Moldova încă are restanțe privind cadrul legal național, alocarea resurselor suficiente pentru activitatea Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității și abilitarea acestuia cu competențe depline”, se mai spune în declarație.

Amintim că, în cadrul unui discurs rostit ieri în plenul Parlamentului, Mitropolitul Moldovei Vladimir a îndemnat politicienii să uite de supărări și să se împace, dar și să abroge Legea antidiscriminării care oferă drepturi homosexualilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md