Peste 1.000 de cutremure s-au înregistrat în sud-vestul Japoniei în ultimele două săptămâni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 1000 de evenimente seismice au fost înregistrate în prefecturile Kumamoto și Oita în cele două săptămâni care au trecut de la cutremurul cu magnitudinea 6,5 care a lovit sud-vestul Japoniei, ducând la evacuarea a peste 30.000 de persoane din casele lor, informează agenția Kyodo.

Frecvența evenimentelor seismice, variind de la zdruncinături minore la cutremurul de 7,3 grade care a avut loc la două zile după cel inițial din 14 aprilie, este neobișnuit de mare, având în vedere că numărul total al cutremurelor de anul trecut din această țară a fost de 1.842, a declarat Agenția de meteorologie din Japonia, cerând locuitorilor să rămână în continuare în alertă cu privire la posibilitatea producerii de mișcări seismice.

Principalele linii de transport au fost refăcute rapid în regiune, dar reparațiile la drumurile secundare au rămas în urmă, acestea fiind încă acoperite cu pietre, copaci și moloz de la clădirile avariate în cel puțin 295 de locații.

Cel puțin 30.000 de persoane evacuate se află încă în centrele de adăpost din Prefectura Kumamoto. Autoritățile locale au decis să asigure circa 4.200 de locuințe temporare, jumătate prin construire, iar cealaltă jumătate prin închiriere, folosind un buget suplimentar de 36,6 miliarde de yeni (335 milioane dolari) pentru anul fiscal 2016.

În timp ce 49 de persoane au murit în timpul cutremurelor, alte 16 persoane au decedat ca urmare a evacuării prelungite și a altor cauze legate de seisme.

Aproape 100 de persoane au fost diagnosticate sau suspectate că au așa-numitul sindrom „economy class”, cauzat de inactivitate prelungită, potrivit unui sondaj al Kyodo.

Guvernul central a adoptat joi o ordonanță pentru prelungirea termenelor pentru unele proceduri administrative, inclusiv actualizarea permiselor de conducere.

Miniștrii intenționează să viziteze în zilele următoare zonele afectate de cutremur, pentru a constata daunele și a ajuta la accelerarea refacerii acestora, mai notează agenția Kyodo.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...