Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Concurs de selectare pentru elevii…

Concurs de selectare pentru elevii din Moldova

În perioada 11 aprilie – 15 mai se desfășoară concursul de selectrae a celor 15 elevi care vor participa la tabăra DOR, organizat de către Biroul pentru Relații cu Diaspora. Selectarea celor 15 elevi­ câștigători din numărul total de elevi ­concurenți înscriși în concurs va fi efectuată de către NEXUS Moldova cu participarea partenerilor NEXUS și a reprezentanților Biroului pentru relații cu Diaspora(BRD).

Cei 15 câștigători ai concursului vor petrece o săptămână plină de evenimente și activități împreună cu 75 de semeni de ­ai lor din diaspora moldovenească și, pentru prima dată, 10 din diaspora românească.

Câștigătorii vor fi anunțați la 1 iunie 2016.

Condițiile de acceptare a elevilor la concursul de selectare pentru Programul DOR 2016:
– La concurs pot participa elevii cu vârsta de 12-17 ani, care vorbesc limba română.
– Fiecare ­concurent trebuie să completeze o cerere de participare pe care o va expedia către NEXUS Moldova prin una din următoarele două modalități: expediere prin adresa electronică – info@nexusnet.md; sau depunere personală la unul dintre cele patru centre NEXUS – Chișinău, Cahul, Edineț sau Ungheni (adresele centrelor pot fi găsite la www.nexusnet.md/rom/contacte).
– Exprimarea creativă a conceptului de DOR în raport cu migrația – plecarea din țară, revenirea, păstrarea legăturilor spirituale și sentimentale cu patria (cu prietenii și cei dragi, cu satul sau orașul de origine), neamul și valorile lui milenare – printr­o anumită formă artistică.

În calitate de forme artistice de exprimare a conceptului de DOR elevii­ au libertatea să aleagă pe cea care le este mai apropiată – eseul (max. 1 pagină), poezia, fotografia (sau colajul foto), desenul/pictura, cântecul, filmulețul video (max. 2 min) sau, eventual, altă formă de artă.

În cazul depunerii unui produs de artă manuală acesta trebuie să fie însoțit de un scurt textcomentariu care să explice clar legătura produsului cu conceptul de DOR și migrație.

Participarea în cadrul Programului DOR 2016 a celor 15 câștigători din Moldova este gratuită.

Formularul de participare poate fi descărcat pe adresa: nexusnet.md/rom/dor