Năstase, despre demiterea lui Ciobanu: „În scurt timp țara va rămâne fără oameni”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, a luat atitudine față de demiterea administratorului ZEL Bălți, Marin Ciobanu. El a acuzat o decizie politică, venită direct de la oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Domnilor Ambasadori, crimele regimului iau amploare. În scurt timp țara va rămâne fără Oameni de calitate. Instituțiile vor fi criminalizate cu tot felul de Poalelungi.
Capul sus, Domnule Ciobanu!
Țara asta are nevoie de Oameni de calitate. Suntem condamnați să rezistăm. Sa distrugem regimul”, a reacționat Năstase.

Șeful Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, a fost demis miercuri din funcție, în timpul ședinței Guvernului.

Ciobanu, care s-a remarcat în ultimele luni ca un critic fervent al actualei guvernări, a fost demis la propunerea ministrului Economiei, Octavian Calmîc, la doar un an de zile după ce fusese reconfirmat din funcție.

Calmîc și-a motivat solicitarea prin faptul că Ciobanu a „făcut prea multă politică” și prea „puțină treabă”. Asta chiar dacă Zona Economică Liberă Bălți, cu extensii la Strășeni și Orhei, a atras numeroase investiții încă din primii ani de existență.

Doar la Bălți au fost deschise peste 3.500 de locuri de muncă, fiind investite în jur de 45 de milioane de euro. De asemenea, o investiție importantă este preconizată la Orhei, acolo unde compania Sumitomo va crea alte peste 3 mii de locuri de muncă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...