Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Demisă de la șefia CNAS…

Demisă de la șefia CNAS pentru indexarea necorespunzătoare a pensiilor

ipn.md

Președinta Casei Naționale de Asigurări Sociale, Maria Bortă, a fost demisă din funcție. Decizia a fost anunțată de priemierul Pavel Filip în cadrul ședinței Guvernului. Prim-ministrul  a solicitat ca directorul CNAS să scrie cerere de demisie, deoarece ar fi indexat necorespunzător pensiile.

„Am solicitat eu această demisie, este un rezultat al proiectului de lege cu privire la indexarea pensiilor. Este inadmisibil că 36 de mii de pensionari au rămas cu pensiile neindexate. Parcursul tuturor celor care vor avea asemenea atitudine, va fi unul foarte scurt. Doamna Grigoraș, sper să țineți minte această decizie. Vă aduceți aminte, am fost nevoit eu să intervin eu pentru a corecta gafa”, a explicat șeful Executivului ministrului Muncii, Stela Grigoraș.

„Fiecare mișcare și decizie trebuie să fie binegândită, deoarece domeniul este unul de o importanță majoră și să nu fie în detrimentul cetățenilor. Eu am fost nevoit să intervin în acest proiect de lege pentru a repara gafa”, a declarat premierul Filip.

Amintim că  de la 1 aprilie a fost indexată pensia cu aproximativ 10 la sută. Dpret urmare 35.800 de pensionari s-au pomenit în afara categoriei beneficiarilor de suport financiar.  Atunci, premierul a cerut socoteală celor de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, dar și celor de la Casa Națională pentru Asigurări Sociale.

Maria Bortă a deținut funcția de președinte al Casei Naționale a Asigurărilor Sociale din anul 2005.

Foto: ipn.md