Premierul Filip vrea să combată corupția cu ajutorul IT

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, la sesiunea ministerială a celei de a XVI-a ediții a reuniunii Moldova ICT Summit. Potrivit premierului, domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor trebuie dezvoltat în Republica Moldova, pentru a deveni competitiv pe piață, iar securitatea mediului informațional trebuie fortificată.

În cadrul evenimentului, Premierul s-a referit la necesitatea elaborării şi promovării în termen scurt a proiectelor din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

„Există cel puţin două avantaje majore pe care le oferă domeniului TIC pentru dezvoltarea economică a țării. Tehnologiile informaţionale sunt cele mai eficiente instrumente de eradicare a corupţiei, în acelaşi timp, aducând valoare adăugată semnificativă economiei, care se potriveşte perfect Republicii Moldova. Avem deplina voință sa utilizam acest instrument pentru a combate corupția”, a accentuat Pavel Filip în discursul său.

De asemenea, Premierul a remarcat colaborarea cu Legislativul, mulțumindu-i preşedintelui Parlamentului şi deputaţilor pentru adoptarea în lectură finală a Legii cu privire la parcurile IT.

Moldova ICT Summit este organizat anual şi reprezintă o platformă interactivă de dialog dintre autorităţile de profil, business şi tinerii pasionaţi de industria tehnologiei informaţiei, în vederea dezvoltării și aplicării industriei TIC în sectoarelor tradiționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...