Nume
Parola
Vizualizări: 2737
În 6 ani de activitate ADR Centru a realizat 21 proiecte regionale în Regiunea de Dezvoltare Centru
27 Aprilie 2016 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) a împlinit astăzi, 27 aprilie, 6 ani din momentul lansării activității sale.

Graţie colaborării cu mai mulți parteneri locali şi naţionali, pe parcursul activității am reuşit să aducem dezvoltarea regională la un nou nivel cantitativ şi calitativ, obţinînd o mai bună înţelegere de către societate a importanţei planificării integrate și implementării proiectelor de anvergură regională.

În cei 6 ani de activitate am reușit să implementăm cu succes 21 proiecte regionale în valoare de circa 250 milioane lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR) și aproximativ 50 milioane lei din sursele donatorilor externi.

Astfel în Regiunea Centru au fost construite:

3 poligoane moderne de depozitare a deșeurilor;
30 km de drum renovat;
65 km de apeduct construit;
15 km de canalizare, 1 stație de tratare, 1 stație de epurare a apelor reziduale construite;
1 Casă de ambalare a strugurilor contruită;
5 clădiri istorico-arhitecturale renovate și 1 complex turistic sportiv construit;
1 spital regional unde au fost implementate măsuri de eficiență energetică.
Întru realizarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională, ADR Centru, de la înființare și pînă în prezent, a întreprins măsuri concrete în vederea transpunerii misiunii ei în practică. Agenția este motorul de bază a îmbunătățirii calității vieții în Regiunea de Dezvoltare Centru.

Cu această ocazie, aducem sincere mulțumiri reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, partenerilor de dezvoltare, APL-urilor din Regiunea Centru precum și antreprenorilor care au sprijinit realizarea politicii de dezvoltare regională și au participat nemijlocit la realizarea proiectelor în regiune.

Ținem să asigurăm de înalta noastră considerație toți partenerii și prietenii agenției pe care i-am dobîndit în cei 6 ani de activitate. Toate eforturile noastre sînt concetrate spre crearea unor condiții mai bune de trai pentru locuitorii Regiunii prin eliminarea disparităților regionale odată cu realizarea proiectelor regionale de succes.

Amintim că ADR Centru își desfășoară activitatea în 13 raioane situate în centrul țării, acestea sînt: Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hînceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti și Ungheni.