Ultima oră

Raionul Sîngerei s-a înfrăţit cu Judeţul Gorj din România

Potrivit sursei citate, acţiunea reprezintă identificarea tuturor elementelor care pot sta la baza unui traseu comun în vederea dezvoltării economice a celor două unităţi administrativ teritoriale.

‘Experienţa pe care am trăit-o zilele acestea în deplasarea pe care am avut-o cu caracter oficial în raionul Sîngerei a fost una deosebită, s-au parafat protocoalele care reprezintă în fapt înfrăţirea dintre judeţul Gorj şi raionul Sîngerei. Acţiunea a demarat în urmă cu ceva vreme, au fost mai mulţi paşi de parcurs, inclusiv o hotărâre de Consiliu Judeţean, o hotărâre a Consiliului Raional Sîngerei prin care consilierii au fost de acord cu această înfrăţire. (…) Această acţiune reprezintă în fapt identificarea tuturor elementelor care pot sta la un traseu comun între judeţul Gorj şi raionul Sîngerei şi ne dorim cu toţii ca prin muncă depusă comun să vorbim peste ceva vreme de realizări importante atât la nivelul judeţului Gorj, dar mai ales în raionul fraţilor noştri de dincolo de Prut’, a spus Ciprian Florescu.

În context, preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a afirmat că respectivul acord de înfrăţire ‘vine în completarea altor mulţi paşi pe care românii şi moldoveni îi fac pentru a se uni’.

‘Pasul nostru vine în completarea altor multor paşi pe care românii şi moldovenii îi fac pentru a se uni. Sunt judeţe din România care deja au realizat acest lucru tocmai în ideea de a sensibiliza, în egală măsură, autorităţile de a porni la drum spre marea unire. Acum e vorba de a sprijini Moldova să intre în Uniunea Europeană’, a menţionat Ion Călinoiu, informează Agerpres.
 
Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *