Iurie Leancă, candidatul PPEM la funcția de președinte; Care-i sunt obiectivele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Popular European din Moldova va avea propriul candidat în cadrul alegerilor prezidențiale ce urmează să se desfășoare în această toamnă. Consiliul Național al partidului a decis marți să-l înainteze pe Iurie Leancă în cursa pentru prezidențiale.

Totodată, a fost discutat și subiectul candidatului unic pentru alegerile prezidențiale, cu accent deosebit pe profilul candidatului și experiența acestuia.

„Astfel, membrii Consiliului s-au pronunțat pentru continuarea consultărilor cu forțele de opoziție de orientare pro-europeană în vederea coordonării anumitor acțiuni în contextul alegerilor prezidențiale, fără a exclude de principiu posibilitatea înaintării, la o anumită etapă, a unui candidat comun”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

„Noul Președinte al țării trebuie să ajute la depolarizarea societății moldovenești, el trebuie să gândească nu numai geopolitic, ci să se antreneze în unificarea cetățenilor în jurul ideii de renaștere a Moldovei. Eu cred că PPEM are șanse, pentru că noi avem ceea ce nu au alte partide – o echipă devotată cauzei de a face un trăi mai bun pentru cetățenii țării și de ai face să rămână acasă”, a declarat Iurie Leancă

Anterior, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, precum și fosta ministră a Educației, Maia Sandu, s-au pronunțat pentru identificarea unui candidat comun din partea dreptei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...