Raportul, considerat confidenţial, a fost redactat de o comisie care investighează atentatele care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris. Conform documentului, poliţia belgiană a obţinut o informaţie că cei doi fraţi, cetăţeni belgieni care locuiau în cartierul bruxellez Molenbeek, ar intenţiona să plece în Siria.

Prin urmare, ei au fost interogaţi la începutul anului trecut, dar au fost lăsaţi în libertate fără să fie inculpaţi. Totuşi, procuratura belgiană a dispus să li se intercepteze convorbirile telefonice şi mesageria electronică. De altfel, cazul lor a fost inclus în aşa-numitele „Dosare Roşii”, adică acelea ce privesc persoane care trebuie monitorizate zilnic. Însă chiar şi unele dosare care intră în această categorie pot fi lăsate de-o parte dacă se apreciază că indivizii vizaţi nu prezintă un pericol potenţial ridicat şi cazul lor nu este unul urgent, aşa cum s-a întâmplat cu fraţii Abdeslam.

În consecinţă, diferitele unităţi ale poliţiei însărcinate cu operaţiunile de supraveghere au invocat faptul că efectivele lor ar fi insuficiente pentru a se ocupa de cei doi. În final, pe 21 aprilie, dosarele lor au fost clasate.

Totuşi, raportul relevă că în acest caz lipsa mijloacelor de supraveghere nu a fost singura deficienţă. De exemplu, unele informaţii obţinute de poliţiştii belgieni au fost insuficient exploatate. Alte informaţii au fost luate în serios şi parchetul a cerut investigaţii suplimentare, dar unitatea antiteroristă era prea ocupată cu alte dosare considerate mai importante şi nu avea timp pentru fraţii Abdeslam.

Documentul prezentat de Le Soir nu prezintă concluzii, ci doar o analiză a faptelor, şi nu stabileşte responsabilităţi. Totuşi, o altă idee ce transpare din el este că au existat şi deficienţe de comunicare.

Salah Abdeslam este considerat creierul atacurilor teroriste de la Paris. Apoi el a stat ascuns mai multe luni în cartierul Molenbeek, unde a fost arestat în luna martie. Fratele său, Ibrahim, este unul dintre teroriştii kamikaze ce au acţionat pe 13 noiembrie la Paris. O înregistrare video difuzată luni arată cum şi-a detonat încărcătura explozivă într-o cafenea din Paris.