Într-un parc din Chișinău, Guguţă s-a „pricopsit” cu nevastă frumoasă// FOTO

Guguţă, unul dintre cele mai preferate personaje autohtone ale copiilor, s-a însurat. Acesta are o nevastă frumoasă, poartă straie populare şi o floare roşie în păr. Cei doi au apărut pe un adevărat obiect de artă de pe un post de transformare din Parcul ”Valea Morilor”.

Iniţial, tineri cu iniţiativă din capitală au decis, în cadrul proiectului „Chișinău Is Me”, să transforme un post de transformare din Parcul „Valea Morilor” într-un obiect de artă. Pentru aceasta, l-au desenat pe Guguţă pe cutia metalică de culoare gri a transformatorului.

Imediat ce pozele cu Guguţă au fost postate pe reţelele de socializare, obiectul a devenit foarte popular. Mulţi din cei care veneau să se odihnească aici, îşi făceau poze cu renumitul Guguţă.

Dar, pe postul de transformare, alături de acesta mai rămânea o uşă de culoare gri, tinerii pictori lăsând-o în mod intenţionat, ca lumea să „poată observa că un desen în culori  e mai bun decât o porţiune de culoare gri”.

Totuşi, după ce vizitatorii parcului au cerut ca să fie colorată şi cealaltă porţiune, pictorii de la „Chișinău Is Me” au decis să-i deseneze alături şi o soţie. Desenul a fost făcut în acelaşi stil ca şi Guguţă. Astfel încât celor doi să nu le fie trist să se uite la lumea din jur.

Acesta după ce pe un post de transformare a fost desenat Guguţă, unul dintre cele mai preferate personaje autohtone ale copiilor. Cutia metalică de culoare gri a prins culoare, de pe aceasta uitându-se mirat în jur Guguţă.

guguta

guguta

guguta

guguta

guguta

guguta

guguta

Foto: Facebook/ Moldova Adevărată

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.