16:36:08 23.04.2024
Stiri

FOTO // Cum a ajuns un tânăr din Germania să GHIDEZE o fermă de porci EUROPEANĂ în R. Moldova

Economie 26.04.2016 15:19 Vizualizări1971 Autor: Victoria Bortă
FOTO // Cum a ajuns un tânăr din Germania să GHIDEZE o fermă de porci EUROPEANĂ în R. Moldova


O autorulotă, câțiva ani de experiență în Canada, dar și multă perseverență îl ajută pe un tânăr neamț de doar 25 de ani să ghideze o afacere-exemplu în Republica Moldova.

Este vorba de o crescătorie modernă de porci, creată în satul Coșnița din raionul Dubăsari.

Ferma în care cresc peste 3 000 de porci pare să fie o afacere de perspectivă în care tânărul David Poepping își pune toată speranța.

Deși inițial crescătoria a fost deschisă de moldoveni, aceștia nu au putut să o dezvolte și așa a ajuns să fie cumpărată de o firmă germană, care a reconstruit-o, a lărgit-o și a adus-o la condițiile în care să activeze exemplar.

„Este interesant să faci ceva în Republica Moldova, pentru că avem teren liber să arătăm o altă cale, ca afacerea să devină mai eficientă. În Germania totul este deja la cel mai înalt nivel și nu mai ai unde să te manifești”, a menționat tânărul german David Poepping pentru Ziarul NAȚIONAL.

Tehnologiile care se află pe teritoriul fermei sunt atât din Germania, cât și din Olanda, pentru ca ferma să funcționeze așa ca în țările europene.

„La început este dificil să lucrezi în acest domeniu, dar îmi place aventura și, dacă totul ar fi ușor, atunci toți ar putea practica această meserie”, este convins David, care, pentru a fi permanent pe teritoriu, locuiește într-o autorulotă parcată lângă fermă.

Animalele crescute aici sunt vândute comercianților locali și, chiar dacă pentru a recupera investițiile vor mai fi necesari câțiva ani buni, David Poepping crede că afacerea poate fi una de succes chiar și în Republica Moldova.

Mai multe despre optimistul tânăr german, dar și despre crescătoria de porci de la Coșnița veți afla în ediția print de vineri a Ziarului NAȚIONAL.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md