Surprize în colete! Anabolice într-o jucărie şi în bomboane, cu destinaţia Germania şi SUA

Două tentative de expediere a produselor anabolice camuflate într-o jucărie și, respectiv, în bomboane au fost contracarate de angajații postului vamal Chișinău Intern – 2 (Poșta). Într-un caz pastilele urmau să ajungă în Germania, iar în celălalt în SUA.

Astfel, Serviciul Vamal a precizat că, în primul caz, a fost supus controlului vamal un colet parvenit din Bălți, care era trimis în adresa unei locuitoare din Germania, or. Monchendobdach. În cadrul controlului vizual a fost stabilit că în conținutul  acestuia sunt o jucărie și un bolero.

Ulterior, ca rezultat al controlului amănunțit, a fost constatată prezența unor corpuri străine în jucărie, iar după extragerea acestora au fost sortate 3 pachețele cu pastile albe, Alotendin – 30 buc., Vestibo – 60 buc. și Noliprel – 30 buc.

În al doilea caz, în cadrul controlului trimiterilor poștale la export, acționând în baza analizei de risc a fost supus verificării un pachet, conform facturii de însoțire remis din numele unui chișinăuian în adresa unei locuitoare a SUA, Florida. La controlul fizic a conținutului coletului a fost stabilit că printre bomboanele unui producător autohton, au fost ambalate 242 pastile de culoare galbenă, anabolice.

În cadrul verificărilor operative a fost stabilit, că așa persoană nu există, pe declarație de către expeditor au fost indicate date greșite.

În funcţie de valoarea conținutului coletelor urmează a fi stabilită natura infracțiunilor. La moment valoarea se stabilește de către specialiștii în domeniu.

Cazul este investigat de către angajații Secției contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Chișinău. În ambele cazuri comprimantele au fost reținute în vederea confiscării.

jucarie anabolice

anabolice

bomboane anabolice

anabolice

anabolice

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.